3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Már átvehetők a szelektív kukák a szolgáltatónál

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.06.12. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Megkezdődött a szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges edények kiosztása Gyöngyösön, így rövidesen minden városi lakostól szelektíven szállítja el a hulladékot a közszolgáltató. A rendszer bevezetéséről közmeghallgatást tartott a gyöngyösi önkormányzat a Városháza Dísztermében.

     

    A hulladékok szelektív gyűjtését törvény, illetve kormányrendelet írja elő, amely a házhoz menő gyűjtési rendszert részesíti előnyben. A gyöngyösi önkormányzat pályázati támogatás igénybevételével beszerezte az ehhez szükséges edényeket, amelyeket a közszolgáltató Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. ad át a lakosságnak. A szelektív hulladékgyűjtés bevezetése a lakosságra semmilyen plusz anyagi terhet nem ró.

    Az edényeket június 12-től hétfő, kedd, szerda és pénteki munkanapokon 8 és 16 óra között lehet átvenni a társaság Kenyérgyár út 19. szám alatti telephelyén személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával. A hulladék elszállításának napjáról a szolgáltató tájékoztatja az ügyfeleket, akik az edények használatáról szerződést kötnek a hulladékkezelő társasággal.

    Minden családi- és társasházat ellátnak edényekkel, a családi házas övezetekben pedig a kukák kiosztását követően el is indulhat a hulladék szelektív elszállítása. A társasházakban az új edények helyéről a közgyűlés, illetve a közös képviselő dönthet, ezekben az épületekben a kukák optimális helyének megtalálására fél év áll rendelkezésre, így ezeken a helyeken a hat hónapos türelmi időszakot követően indulhat el a szolgáltatás.

    A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerben egyetlen edény szolgál a papír, műanyag és fém csomagolóanyag elhelyezésére, ezek szétválogatását a közszolgáltató végzi. A rendszer bevezetésével fokozatosan megszüntethetők lesznek az eddig használt gyűjtőszigetek, és a velük együtt járó illegális hulladéklerakó helyek is felszámolhatók lesznek. Egyedül az üveghulladék gyűjtése történik a jövőben is a közterületeken elhelyezett gyűjtőedényekben, amelyek az élelmiszerboltok közvetlen környezetében maradnak, illetve lehetőség szerint ott kerülnek elhelyezésre. A zöldhulladék továbbra is a vegyes hulladéktól elkülönítve, az erre rendszeresített edényekben gyűjthetőő.


    Közösségi funkciók