3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Elhunyt dr. Csépe György

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.07.10. péntek
 
Utoljára módosítva: 2015-07-10 14:09
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Életének 76. évében otthonában elhunyt dr. Csépe György, Gyöngyös díszpolgára, Gyöngyös Város Barátainak Köre alapító tagja.

     
     

    2015. július 5-én családja körében elhunyt dr. Csépe György, Gyöngyös díszpolgára, Gyöngyös Város Barátainak Köre alapító tagja. A gyászhírt a GyVBK közölte.

    Dr. Csépe György temetése augusztus 4-én 14.00 órakor a Felsővárosi temetőben lesz.

    Gyöngyös polgármestere a város díszpolgárát, köztiszteletben álló személyiségét a Közszolgálat Halottjává nyilvánította.

    Dr. Csépe György 1939-ben született Gyöngyösön. Alap- és középiskoláinak elvégzése után az ELTE pedagógiai szakán szerzett diplomát, majd ugyanitt bölcsészdoktor lett. 1961-től nyugdíjazásáig a gyöngyösi József Attila Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban dolgozott. 46 évig vezette a kollégiumot, amely vezetése alatt elnyerte a Kiváló Kollégium címet is.

    Kezdeményezője volt a Munkaügyi Minisztérium (MüM) diákotthoni módszertani csoportja megalakításának. Éveken át dolgozott az OM középiskolai szakbizottságában. Két évtizeden át vezette a Heves Megyei Kollégiumi Munkaközösséget. Alapító tagja és ügyvivője volt a Kollégiumok Szövetségének, és a Kollégium című újság szerkesztőbizottságának tagja. Kiadványok létrehozásában szerzőként, lektorként közreműködött. A Kardos László kiállítások elindítója, és a Kollégiumok Szövetsége által alapított Kardos díj kuratóriumának titkára volt.

    Elkötelezettje volt az úszósportnak és az olimpiai mozgalomnak. A József Attila Kollégium Alapítvány és a Gyöngyösi Úszó Alapítvány elnöke, a Gyöngyös Város Úszó Szövetségének titkára volt. Sokat tett az általános iskolai kötelező úszóoktatás bevezetéséért.

    A Gyöngyös város úszósportjának története című kiadványt szerkesztette. A Heves Megyei Úszó- és Vízilabda Szövetség alelnökeként tevékenykedett. A József Attila Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban olimpiai falat alakított ki, ahol helyet kapott a gyöngyösi olimpikonok emléktáblája. Élete utolsó éveiben az ő indítványára és aktív közreműködésével, egyesületünk kezdeményezésére két nagy szívügye valósult meg halála előtt: a gyöngyösi származású Kiss Antal olimpiai ezüstérmesről nevezték el a Kálváriaparti Általános Iskola Sportcsarnokát, és a városi Sport - és Rendezvénycsarnokot Dr. Fejes András paralimpikonról, a világ legjobb parasportolójáról nevezte el Gyöngyös Város Képviselő-testülete.

    Kitüntetései:

    - MüM kiváló Dolgozója,
    - Ifjúságért Érdekérem,
    - Magyar Sportért kitüntető címe,
    - Eszterházy Miksa emlékérem,
    - Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa,
    - Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje,
    - Tessedik Sámuel díj,
    - Dr. Bárány István díj,
    - PRO CIVITATE - Gyöngyös város díszpolgára cím.

    Családja, embertársai iránti tisztelete és szeretete példamutató volt és marad. Mosolyát, kedves szavát, jó kedélyét, emberségét nem felejtjük, emlékét szívünkben megőrizzük.


    Közösségi funkciók