3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A megelőzés a legfontosabb

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.07.27. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Érezhetően javult a gazdák szubjektív biztonságérzete a Mezőőrség tavaly év végi felállítása óta – mondja Safranka Sándor, a június 15-én létrejött új Városrendészeti szerv vezetője, aki a hat mezőőr mellett a kibővített létszámú közterület-felügyelet munkáját is irányítja.

     
     

    A Városrendészet elsődleges célja a megelőzés, ha pedig szabálysértést tapasztalnak, először figyelmeztetnek, csak utána büntetnek.

    2015. június 15-én állt fel a gyöngyösi Városrendészet, amely immár az önkormányzat önálló szervezeti egységeként irányítja a mezőőrök és a közterület-felügyelők munkáját. Utóbbiak létszáma gyarapodott is, a képviselő-testület döntése értelmében nyolc fővel bővült az állomány. A Városrendészeten összesen huszonhatan dolgoznak, itt látják el a közterületek védelmére felállított kamerarendszer figyelését is, de a párban járőröző munkatársak számos egyéb feladatot is végeznek.

    - A közterület-felügyelők feladatai közé tartozik az önkormányzati vagyon védelme, az iskolák, orvosi rendelők őrzése, de a legtöbb munkát a kisebb súlyú közlekedési szabálysértések adják munkatársainknak – mondja Safranka Sándor. – A hangsúlyt a megelőzésre helyezzük, ezért ha valakit szabálysértésen kapunk, először figyelmeztetjük, büntetésre csak ezután kerül sor.

    Míg a közterület-felügyelők a városon belül látnak el szolgálatot, addig a tavaly novemberben felállított Mezőőrség munkatársai a mezőgazdasági művelés alá vont külterületi ingatlanokon járőröznek. Felszerelésük részét képezi a sörétes puska, amelynek használatát szigorúan ellenőrzött keretek között sajátították el, de csak a legszükségesebb helyzetekben használják. Például vadriasztásra, a terményt veszélyeztető madarak elkergetésére. Munkába állásuk óta több alkalommal értek tetten kábelégetőket, munkájukért a gazdák mellett a hétvégi házak tulajdonosai is hálásak.

    - Bár a hivatalos statisztikai adatokra még várni kell, a mezőőrök munkájának köszönhetően érezhetően javult a szubjektív biztonságérzet a külterületeken. Ez különösen érződik a mostani betakarítási időszakban. A terepet jól ismerő mezőőrök megjelenése megnyugtatta a gazdákat, a járőrpárokat gyakran állítják meg a telektulajdonosok, hogy köszönetüket fejezzék ki munkájukért, ami fontos visszajelzés számunkra – mondja Safranka Sándor.

    A Városrendészet munkatársai a napokban foglalták el új, központi telephelyüket a Fő tér 2. szám alatt, ahol a közterület-felügyelők és a mezőőrök kényelmes, korszerű körülmények között végezhetik irodai munkájukat, és készülhetnek fel a járőrözésre, hogy mi, gyöngyösiek nyugodtan élhessük mindennapi életünket.


    Közösségi funkciók