3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Átadták a Bugát Pál Kórház új épületszárnyát

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.07.28. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A másfél milliárd forintos beruházás 2010-ben a gyöngyösi önkormányzat és a kórház akkori tulajdonosának együttműködésével indult, az épület alapkövét 2014-ben rakták le.

     

    Az új szárnyat most ünnepélyes keretek között adták át, hamarosan pedig a gyógyító munka is megkezdődhet az épületben. A beruházásnak köszönhetően az intézmény magasabb színvonalon, nagyobb biztonságban és hatékonyabban tudja ellátni a betegeket.

     

    A fejlesztésnek köszönhetően a helyi betegellátásban mérföldkőnek tekinthetően olyan komplex, magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat biztosító kórházi egység jött létre, amely jól illeszkedik a Bugát Pál Kórház fejlesztési terveihez. A négyszintes, 3112 m2-es új szárny szervesen kapcsolódik a meglévő tömbépülethez. Építési költsége megközelítőleg 1,5 milliárd forint. A fejlesztés kiemelkedő része a korszerű ellátást biztosító orvosi gép-műszerek és informatikai eszközök beszerzése, amely 138 millió forintból valósult meg.

     

    A fejlesztés eredményeként két szinten a járóbetegellátást biztosító szakrendelőket alakítottak ki, további két szinten fekvőbeteg ellátás történik. A második emeleten kialakított, új szülészeti osztály, valamint a harmadik szinten található egynapos sebészet szoros szakmai és funkcionális egységben kapcsolódik a műtéti hátteret biztosító központi műtőhöz, valamint a szülőszobai területhez. A beruházásnak köszönhetően az épület passzív házként épült meg.

    Az új szárny átadási ünnepségén Weisz Péter főigazgató köszöntötte a vendégeket, majd elmondta, hogy a az 1,5 milliárd forint uniós támogatással megépült új kórházi szárny kiemelkedően fontos a városban és a térségben élők számára, jelentősen javítja a betegellátás színvonalát, a betegbiztonságot, ugyanakkor költséghatékonyabb működést tesz lehetővé, és lehetőséget ad az előnyös betegellátási struktúra kialakítására. A beruházással párhuzamosan megvalósult orvostechnikai és informatikai beszerzések meghatározó jelentőségűek a korszerű betegellátásban. A beruházás során a gyógyító-megelőző ellátásokat támogató építészeti megoldások születtek és kellemes környezetet alakítottak ki a betegek, valamint az egészségügyi dolgozók számára.

    Az új kórházi szárny átadásával jelentősen javul a térség betegellátásának minősége, hatékonyabb orvosi ellátásban részesülnek az emberek. Az új kórházi szárny a város és térsége betegeinek érdekét szolgálja és sokkal jobb feltételeket biztosít a szakmai színvonalhoz az itt dolgozóknak.

    A fejlesztésnek köszönhetően a kórház jelentős belső átszervezést, telephely racionalizálást tud végrehajtani annak érdekében, hogy optimális méretű kubatúrával rendelkezzen.

    A hivatalos köszöntők, beszédek elhangzása után Szabó József, ferences rendházfőnök és Kenyeressy Károly lelkész a gyógyítókra és a gyógyulásra szorulókra kért áldást, majd felszentelték az új épületet. A ceremoniális szalagátvágással hivatalosan is átadták a kórház új szárnyát a betegellátás és gyógyító tevékenység szolgálatára. A nemzeti színű szalagot dr. Mészáros János, államtitkár-helyettes, Hiesz György, polgármester, dr. Tatár László, alpolgármester, és Weisz Péter, főigazgató vágta át. A vendégek ezt követően megtekintették az új épületszárnyat, tájékoztatást kaptak a kórház főigazgatójától az épület struktúrájáról.


    Közösségi funkciók