3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kerti pihenő, pályázati segítséggel

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.07.28. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Átadták és fel is avatták a gyöngyösi Idősek Otthonában azt a kerti pihenőhelyet, amelyet a képviselő-testület által a nyugdíjas szervezetek támogatására kiírt pályázatból valósított meg az intézmény. A mintegy háromszázezer forintos beruházásból az otthon kertjében tűzrakó helyet és kerti pavilont alakítottak ki, valamint padokat, asztalokat vásároltak, ezzel is tartalmasabbá téve a lakók mindennapjait.

     
     

    A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) két pályázatot nyújtott be a gyöngyösi képviselő-testület által a nyugdíjas szervezetek támogatására kiírt pályázatra. Az Idősek Klubjában néhány héttel ezelőtt adták át azt a két számítógépet, amelyet az elnyert támogatásnak köszönhetően szerzett be az intézmény, az Idősek Otthonában pedig most avatták fel a kerti pihenőhelyet, amelyet ugyancsak egy nyertes pályázat révén sikerült kialakítani.

    - Az otthonban közel száz idős emberről gondoskodunk, akiknek a mindennapjait minden eszközzel szeretnénk tartalmassá varázsolni – mondja Maka Piroska, a KHSZK igazgatója. – Havonta szervezünk úgynevezett külsős programokat, múzeumlátogatást, kirándulásokat, ezeken azonban nem minden lakó tud részt venni, sokan ugyanis nehezen mozognak. Most, hogy a kertünket sikerült felszerelnünk ezekkel a bútorokkal, azok is kimozdulhatnak egy kicsit, akik valamilyen okból helyhez vannak kötve. Bográcsozhatnak, nyársalhatnak, vagy csak hűsölhetnek a pavilon árnyékában.

    A tűzrakó helyet azonnal fel is avatták az otthon lakói, akik az első alkalommal szalonnát sütöttek a tűz mellett, később azonban akár főzőversenyeknek is helyet adhat az intézmény megszépült udvara. Hiesz György polgármester szerint fontos, hogy ilyen apróságnak tűnő, de fontos dolgokkal is segítse az önkormányzat az időseket.

    - Gyöngyös lakosságának egyharmada nyugdíjas. Azt gondolom, kötelességünk róluk gondoskodni, és minden lehetőséget megadni, hogy napjaik tartalmasabban teljenek. A képviselő-testület is így gondolja, ezért hirdettük meg a pályázatot, amellyel kifejezetten a szabadidős programok szervezéséhez szerettünk volna segítséget nyújtani, hogy az időseink könnyebben eljussanak egy-egy színházi előadásra vagy kirándulásra. Örülünk, hogy ilyen népszerű volt a pályázat, remélem, jövőre is lesz alkalmunk kiírni – mondta a polgármester.


    Közösségi funkciók