3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Többen kapnak ingyenes étkezést szeptembertől

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.08.13. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Több gyermek kaphat ingyenes étkezést szeptember elsejétől az óvodákban és a bölcsődékben.

     

    A törvényi változások nyomán szeptember 1-től kibővül azoknak a gyerekeknek a köre, akik ingyenes étkeztetésre lesznek jogosultak az óvodákban és a bölcsődékben. Az egyik legfontosabb változás, hogy azok a gyermekek is ingyenesen étkezhetnek az óvodában és a bölcsődében, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a 89 408 forintot. Az ingyenesség megállapítása ez esetben a szülőnek a jövedelemről szóló nyilatkozatán alapul. Szeptembertől annak a gyereknek jár ingyenesen az étkezés az óvodában vagy bölcsődében, aki

  • rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül,
  • tartósan beteg vagy fogyatékos, vagy olyan családban él, amelyben tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek,
  • olyan családban él, amelyben három vagy több gyermeket nevelnek,
  • olyan családban él, amelyben az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát, jelenleg 89 408 forintot, vagy ha a gyermeket
  • nevelésbe vették
  • .

    Az általános iskolás (1-8. osztályba járó) gyerekek után akkor igényelhető az ingyenes étkeztetés, ha a tanuló

  • rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, vagy
  • nevelésbe vették.
  • Ingyenesen jár az étkezés azoknak a gyerekeknek is, akik életkoruk szerint a fenti kategóriákba tartoznak, de fogyatékos gyermekek számára nappali ellátást nyújtó intézményben helyezték el őket és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek. Ugyancsak ingyenesen étkezhetnek a nevelésbe vett vagy utógondozói ellátásban részesülő 1-8. évfolyamon felüli nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulók.

    Az étkeztetés megrendeléséhez a szülőknek minden esetben nyilatkozatot kell kitölteniük, a kedvezmények igénybevételéhez pedig az igazoló dokumentumokat is csatolni kell. A nyilatkozat kitöltésében részletes kitöltési útmutató nyújt segítséget. A szükséges nyilatkozatok letölthetők a kapcsolódó dokumentumok közül, valamint átvehetők az intézményekben és a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán. Telefonon érdeklődni lehet a 37/510-330-as telefonszámon.


    Közösségi funkciók