3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A Városgondozás takarít a városházán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.08.24. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az év hátralévő részében a Városgondozási Zrt. végzi a Polgármesteri Hivatal és a GYÖNGYÖK intézményeinek takarítását – erről augusztus 19-i, rendkívüli ülésén döntött a város képviselő-testülete.

     

    Az önkormányzat a munkát eddig végző cég kezdeményezésére a korábbi szerződést közös megegyezéssel felbontja, a Városgondozási Zrt.-vel pedig szeptember elsejétől év végéig köt megállapodást a feladat ellátására.

    A képviselők többsége nem támogatta, hogy a gyöngyösi önkormányzat csoportos közbeszerzésen válassza ki a város villamosenergia-szolgáltatóját. Az önkormányzati intézmények és a közvilágítás energiaellátását biztosító szolgáltatót a javaslat értelmében az önkormányzat több másik településsel közösen választotta volna ki, így a csoportos közbeszerzést bonyolító cég állítása szerint éves szinten több millió forint megtakarítást is el lehetett volna érni. A cég tulajdonosi háttere azonban elbizonytalanította a képviselők egy részét, ezért a javaslat nem kapta meg a többség támogatását.

    A képviselők szavaztak a TAO-támogatásból bérleti díjat fizető sportegyesületek támogatásáról is, a döntés értelmében az előterjesztésben szereplő összeg nyolcvan százalékát kapják meg az egyesületek. Az ülésen felmerült a támogatási rendszer újragondolásának szükségessége, ezt a következő ülésen tehetik majd meg a képviselők.

    A képviselők döntöttek az idei tűzifa-támogatásról is. Előreláthatóan mintegy 400 gyöngyösi család részesülhet tüzelőtámogatásban, azonban az eddigi gyakorlattal szemben idén lignitet nem, csak tűzifát biztosít az önkormányzat. A fát házhoz szállító céget nyílt verseny során választják ki.

    Az önkormányzat pályázatot ír ki az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és a Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakiskolában iskolai védőnői álláshely betöltésére. Immár ötödik alkalommal próbálja az önkormányzat betölteni az álláshelyet.

    A Gyöngyös Alsóvárosi Ferences Plébánia a Máriás Fiatalok Kézikönyvének kiadásához kért segítséget az önkormányzattól. A plébánia kérelmében 500 ezer forint támogatást kért, a képviselők viszont úgy döntöttek, hogy megemelik az összeget, és 750 ezer forinttal támogatják a kiadvány megjelentetését. A kézikönyv a szeptember 26-27-én megrendezésre kerülő 10. Máriás fiatalok országos találkozója és a hozzá kapcsolódó 500 éves Fájdalmas Szűzanya búcsúja alkalmából jelenik meg.

    A képviselők az augusztus végén induló közfoglalkoztatási programhoz kapcsolódó oktatásban való részvételhez is hozzájárultak, így összesen tíz tartósan munkanélküli vehet részt képzésben. A testület hosszasan egyeztetett a közmunkaprogramok tapasztalatairól, a képviselők egyetértettek abban, hogy az önkormányzat és a különböző civil szervezetek által koordinált munkát jobban össze kell hangolni.

    A képviselő-testület zárt ülésen döntött arról, hogy kezdeményezi a Nemzeti Eszközkezelő által megvásárolt ingatlanok térítésmentes önkormányzati tulajdonba vételét. A pontos feltételekről később dönthet majd a grémium.

    A testület jóváhagyta a Városi Sport- és Rendezvénycsarnok névadó ünnepségének költségkeretét. A csarnok szeptember 18-án veszi fel Dr. Fejes András parasportoló, az első magyar paralimpiai érem szerzőjének nevét.

    A képviselők megismerték azokat törvényi változásokat, amelyek szeptember elsejétől kibővítik az ingyenes óvodai, bölcsődei étkezésre jogosultak körét. A képviselői kérdésekre adott válaszokból kiderült, mindez jelenthet többletköltséget az önkormányzatnak, de hogy pontosan mekkorát, azt egyelőre nem lehet tudni. A szeptemberi ülésen a képviselők újabb tájékoztatót kapnak majd, immár az első néhány hét tapasztalatai alapján.


    Közösségi funkciók