3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Nem lesz jégpálya

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.10. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2015-09-14 09:55
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A fiúgyermekekre is kiterjeszti a HPV-védőoltást a gyöngyösi önkormányzat, jövőre pedig a rotavírus elleni védőoltást is ingyenesen kapják a csecsemők – egyebek mellett erről is döntött csütörtöki ülésén a város képviselő-testülete.

     

    A grémium úgy határozott, hogy az önkormányzat az idei télen nem üzemeltet műjégpályát, ugyanakkor mintegy tízmillió forint értékben vásárol új játékokat a játszóterekre.

    A képviselőtestület szeptemberi ülésén megtárgyalta és elfogadta a 2015-ös költségvetés első féléves teljesítéséről szóló beszámolót. A dokumentumból kiderül, hogy az önkormányzat bevételei időarányosan, közel ötven százalékban teljesültek az év első hat hónapjában. Az önkormányzat továbbra is takarékos gazdálkodásra törekszik.

    A testület módosította a helyi adókról szóló rendeltét, és október elsejétől nem szed idegenforgalmi adót azoktól a sportolókról és felkészítőiktől, akik a megújult Mátraházi Edzőtáborban szállnak meg. Az önkormányzat így is segíteni kívánja a magyar élsportolók felkészülését.

    A képviselő-testület második alkalommal tárgyalt a 2016-os évre szóló villamosenergia-beszerzésről, és végül úgy döntött: nem él a lehetőséggel, hogy több másik önkormányzattal közösen kérjen ajánlatot az energiára, ehelyett az előző években megszokott módon, önálló közbeszerzési eljárást ír ki a villamos energia beszerzésére.

    A grémium úgy döntött, hogy idén nem üzemeltet műjégpályát a téli hónapokban, mivel annak költségét a képviselők túl magasnak találták. Ugyanakkor a következő évi költségvetés tervezésekor újra megvitatják a bérleti és vételi ajánlatokat.

    A testület csütörtökön jóváhagyta azoknak a játszótereknek a listáját, amelyek még ebben az évben új játékokkal gazdagodhatnak. Mintegy tíz játszótéren összesen több mint harminc új játékot helyeznek majd ki, amelyek összértéke tízmillió forint.

    Nem kapta meg a szükséges többséget a képviselőktől az előterjesztés, amely azt javasolta, hogy a gyöngyösi úszósport egyik nagy alakjáról, a nemrég elhunyt Csépe Györgyről nevezzék el a városi Strand- és Termálfürdőt. A Jobbik-frakció javaslatára a Fidesz-KDNP-frakció két tagjának egyetértésével a testület úgy döntött: az elnevezéssel kapcsolatban más lehetőségeket is meg kíván vizsgálni.

    A testület döntése szerint az önkormányzat folytatja a humán papillómavírus elleni védőoltás-sorozatot, amelyet kiterjeszt a fiúgyermekekre. Az előző években a lányok kapták meg ingyenesen a védőoltást, azonban azt ma már az állam biztosítja. Így az eddig erre a célra elkülönített költségkeretet a fiúgyermekek négykomponensű oltássorozatára fordítja a város. Az önkormányzat jövőre ingyenesen biztosítja a rotavírus elleni védőoltást is, amelyet elsőként a 2016. január 1-je és 31-e között születendő csecsemők kaphatnak meg.

    A képviselők úgy határoztak, hogy az önkormányzat 2016-ban is csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíj-rendszerhez. Az ötezer forintos havi támogatásra a felsőoktatásban tanuló, szociálisan rászoruló hallgatók pályázhatnak.

    Plusztámogatásokról is döntöttek a képviselők: a Status Quo Ante Zsidó Hitközséget hatszázezer, míg a Maxi Rádiót egymillió forintos támogatásban részesítették. A Meseházikó Gyermekszínkörnek harmincezer forintos támogatást szavaztak meg a képviselők.

    Ugyancsak döntés született arról, hogy a város tizennyolc pontján bővítik a közvilágítást, a Harrer Ferenc úti járda felújításához pedig mintegy 1,2 millió forintos többletforrást rendelt a grémium.

    A képviselők megszavazták, hogy a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület kezdeményezésére az önkormányzat kössön együttműködési megállapodást a szervezettel a gyermekek sportolási lehetőségeinek bővítése céljából.


    Közösségi funkciók