3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Az úszósport dicsérete

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.20. vasárnap
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Megjelent a Gyöngyös úszósportját bemutató könyv második kötete.

     
     

    A Gyöngyösi Úszó Alapítvány kiadásában, a városi önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával jelent meg a Gyöngyös Város Úszósportjának Története II. című kötet.

    A könyvbemutatót a városi könyvtárban rendezték meg, tisztelegve a nemrégiben elhunyt Dr. Csépe György emléke előtt. A kötet ötlete és szervezése, s részben szerkesztése is Dr. Csépe György nevéhez fűződik, s a felszólalók, az egybegyűltek kivétel nélkül sajnálatukat fejezték ki, hogy Gyuri bácsi már nem érhette meg a könyv megjelenését.

    A kötetről id. Roska László, az alapítvány alapító tagja azt mondta: hiányt pótol a mű, hiszen az első kötet megjelenése óta eltelt másfél évtized bőven hozott olyan eseményeket és eredményeket, amelyek érdemesek arra, hogy könyvbe rendezzék.

    Hiesz György polgármester a könyvet méltatva egyúttal az úszás, illetve a vizes sportok fontosságát hangsúlyozta, megjegyezve azt is: az önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni és támogatni a verseny- és a tömegsportot egyaránt. Méltatta Dr. Csépe György elhivatottságát - messze nem csupán a kötet kapcsán - és sajnálatát fejezte ki, hogy \"a nem mindig bölcs\" képviselő-testület az úszóalapítvány javaslatára nemet mondva nem támogatta, hogy a néhai sportvezető nevét viselhesse a gyöngyösi uszoda.

    Dr. Magda Róbert, az alapítvány frissen megválasztott elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik a kötet megvalósításában részt vettek, s arról is beszélt: Gyuri bácsi munkáját folytatva az alapítvány a gyöngyösi vizes sportok erősítéséért, fejlesztéséért dolgozik.

    A 112 oldalas kötet szerkesztője Szarvas Gábor, a Mátrai Erőmű Búvárklub vezetője, id. Roska László, a Gyöngyösi Úszó Alapítvány alapító tagja és dr. Csépe György, az alapítvány korábbi elnöke volt.

    A színes, fotómelléklettel megjelent kötet a Fő téri könyvesboltban megvásárolható.


    Közösségi funkciók