3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Gazdasági kapcsolatokat keresnek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.10.15. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2015-10-15 14:07
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Elsősorban gazdasági területen várnak eredményeket a felek attól az együttműködéstől, amely Gyöngyös és a kazahsztáni Zsetiszaj városa között valósult meg. A kapcsolatfelvétel még 2011-ben történt meg, ezen a héten pedig a második alkalommal jártak Gyöngyösön a kazah partnerek.

     

    - Gyöngyösnek több, jól működő testvérvárosi kapcsolata van, ezek azonban eddig elsősorban kulturális és oktatási területen hoztak eredményeket. Zsetiszaj az első olyan város, amellyel gazdasági téren is komoly együttműködési lehetőségek mutatkoznak – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere. - Hatalmas termőterületekkel rendelkeznek, a feldolgozóipar azonban gyerekcipőben jár, épp ezért olyan környékbeli vállalkozásokhoz látogattunk el ebben a pár napban, amelyek ezen a területen értek el eredményeket.

    A kazah delegáció vasárnap érkezett a városba, és péntekig marad Gyöngyösön. A vendégek megismerkedtek a Borpalota Borászattal, előremutató tárgyalásokat folytattak a JÁSZ-TÉSZ Kft. Nagyrédei Hűtőházának szakembereivel, egyeztettek a gyöngyösi ipari park vezetőivel, meglátogatták a Tendon Kft. gyöngyösi marhavágóhídját és a Detki Keksz halmajugrai üzemét. Az élelmiszer-feldolgozáshoz szükséges gyártósorokat a gyöngyösi Packer Kft. telephelyén ismerték meg, és mivel a két város együttműködésének keretében diákcsere program beindítására is lehetőség nyílik, a Károly Róbert Főiskolával is egyeztettek vendégeink.

    A kapcsolatfelvétel Zsetiszaj és Gyöngyös között 2011-ben történt a GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál alkalmával – idézte fel Faragó László akkori polgármester a látogatás eredményeit összegző sajtótájékoztatón. Akkor a meghívásnak eleget téve gyöngyösi delegáció látogatott Kazahsztánba, majd kazah delegáció járt Gyöngyösön, és még 2011-ben szándéknyilatkozatot írt alá a két település a testvérvárosi együttműködésről. A mostani látogatás célja, hogy a meglévő oktatási és kulturális kapcsolatokat a gazdaság területére is kiterjessze, ennek érdekében tavasszal gazdasági szakemberekkel kiegészült gyöngyösi delegáció utazik majd Zsetiszajba.

    - Biztos vagyok benne, hogy tavasszal már konkretizálni is tudjuk mindazokat az elképzeléseket, amelyekről most Gyöngyösön szót ejtettünk – fejezte ki reményeit Dandibayev Orazkhan, a kazahsztáni Maktaaralszkij régió kincstári hivatalának vezetője. – Nagyon hasznos és érdekes volt a látogatás, rengeteg információval gazdagodtunk, hazatérve ezeket rendszerezzük majd, és tavasszal akár konkrét megállapodásokat is köthetünk.

    Gyöngyös két alpolgármestere is lát esélyt a gazdasági kapcsolatok bővítésére. Kévés Tamás azt mondta: reméli, hamarosan testvérvárosi megállapodás születik a 2011-es szándéknyilatkozatból, amit aztán valódi gazdasági tartalommal tudnak megtölteni. Dr. Tatár László azt emelte ki, hogy a két város kapcsolatának az államközi megállapodások is keretet biztosítanak, így minden feltétel adott a kapcsolatok elmélyítéséhez.


    Közösségi funkciók