3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Bemutatták a Járási Esélyteremtő Programtervet

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.10.30. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A gyöngyösi városháza dísztermében mutatták be csütörtökön a Járási Esélyteremtő Programtervet a „Területi együttműködés kialakítása a gyöngyösi járásban” című projekt záró rendezvényén.

     
     

    Gyöngyös Város Önkormányzata, mint projektgazda ebben az évben EU-s támogatást nyert a projekt megvalósítására. A dokumentum a Gyöngyösi járás huszonöt településének közreműködésével jött létre, célja pedig az esélyegyenlőségi problémák komplex kezelése, az önkormányzatok hosszú távú együttműködése, illetve a társadalmi előítéletek és a diszkrimináció csökkentése a településeken.

    A törvényi kötelezettségeknek eleget téve a Gyöngyösi járás települései még 2013-ban megalkották helyi esélyegyenlőségi programjukat, amelyek összehangolását a Gyöngyös Város Önkormányzata gesztorsága mellett elkészült Járási Esélyteremtő Programterv és annak intézkedési terve valósítja meg. A dokumentum elkészítésében mind a huszonöt önkormányzat részt vett, a több hónapos szakmai munka során a szakemberek több alkalommal tartottak kerekasztal-beszélgetéseket, amelyeken az önkormányzatok mellett a járási hivatal, szakmai és civil szervezetek, egyházak és nemzetiségi önkormányzatok képviselői fejtették ki véleményüket. A Járási Esélyteremtő Programtervet múlt héten Gyöngyös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadta, a huszonnégy település pedig november végig tárgyalja meg és fogadja el.

    A dokumentum a jogszabályi háttér mellett részletesen ismerteti a települések sajátosságait, feltárva azok esélyegyenlőségi problémáit, és ezek alapján öt célcsoportra fogalmaz meg fejlesztési lehetőségeket. A dokumentum külön foglalkozik a romák és mélyszegénységben élők, a gyerekek, a nők, az idősek és a fogyatékkal élők esélyteremtésének kérdésével. A Járási Esélyteremtő Programtervet a következő hetekben roadshow keretében a Gyöngyösi járás településein mutatják be.


    Közösségi funkciók