3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Indul a zsellérközök közművesítése

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.05. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A zsellérközök rehabilitációjával kapcsolatban tartott lakossági fórumot a gyöngyösi önkormányzat a városháza nagytermében szerda délután. A fórumon az érintett lakók többsége részt vett, az egyeztetésen a beruházás ütemezése mellett a gázvezeték esetleges kiépítéséről is szó esett.

     

    A zsellérközök infrastrukturális fejlesztése évtizedes adóssága Gyöngyösnek az ott élők felé – hangsúlyozták a városvezetők a szerda délutáni fórumon. Az egyeztetést Kévés Tamás alpolgármester mint a választókörzet képviselője kezdeményezte, a fórumon részt vett Hiesz György polgármester és Dr. Tatár László alpolgármester is. A beruházás részleteiről a városüzemeltetési igazgatóság szakemberei tájékoztatták a lakókat. Mint elmondták, a közel 110 millió forintos projekt az ivó-, csapadék- és szennyvízvezetékek kiépítése mellett térburkolattal ellátott út- és járdaépítést, valamint 26 parkolóhely kialakítását tartalmazza. A munkákat a közbeszerzésen nyertes cég kedvező időjárási körülmények esetén még idén elkezdi, és várhatóan jövő nyárra végeznek a beruházással.

    Nem része azonban a fejlesztésnek a gázvezeték kiépítése, ezért a szerdai lakossági fórum egyik fontos témája az ezzel kapcsolatos igényfelmérés volt. A gáz bevezetéséhez ugyanis anyagilag a lakóknak is hozzá kellene járulniuk, az önkormányzat most annak lehetőségét vizsgálja, hogy igény esetén hogyan tudná a finanszírozást lebonyolítani. A szerdai fórumon többen is jelezték, hogy vállalnák a gázvezeték kiépítésével járó kötelezettségeket, ezért a következő hetekben mindenkit arra kér majd az önkormányzat, hogy nyilatkozzon ezzel kapcsolatban. A gázvezeték kiépítésének technikai akadálya egyébként nincs, az jól beilleszthető lenne a beruházás egyéb munkálatai közé – derült ki az egyeztetésen.


    Közösségi funkciók