3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Ki tud többet Gyöngyösről?

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.12. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Feszült pillanat - Az Egressy csapata itt még holtversenyben állt az első helyen

  A középiskolások között a Vak Bottyán János Katolikus Szakközépiskola csapata nyerte a gyöngyösi önkormányzat által szervezett helytörténeti vetélkedőt, míg az általános iskolák versenyében az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata szerezte meg az első helyet.

   
   

  Gyöngyös Város Önkormányzata idén 22. alkalommal rendezte meg a Helytörténeti Vetélkedőt az általános- és középiskolás diákok számára. A téma ezúttal a gyöngyösi templomok és kápolnák története volt. Öt általános iskolás és hat középiskolás csapat indult a két fordulóban lebonyolított versengésben. Az első fordulóban a diákoknak gyűjtőmunkát kellett végezniük: a település templomait és kápolnáit kellett lefotózniuk és pár mondatban bemutatniuk azokat.

  A második fordulóra, a szóbeli vetélkedőre november 12-én került sor a Vachott Sándor Városi Könyvtárban. A versengést szigorú szakmai zsűri értékelte. Az általános iskolásoknál a zsűri elnöke Dr. Horváth László történész, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok Igazgatóságának igazgatója, a középiskolásoknál pedig Báryné Dr. Gál Edit történész, a Mátra Múzeum munkatársa volt.

  A versengésből az általános iskolák közül az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola került ki győztesen, míg a második helyen az Arany János Általános Iskola csapata végzett. A harmadik helyet a Berze Nagy János Gimnázium nyolcosztályos tanulóinak csapata szerezte meg.

  A középiskolák versenyében a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Középiskola csapata bizonyult a legjobbnak, a második helyen a Berze Nagy János Gimnázium első számú csapata, a harmadikon pedig a gimnázium második csapata végzett. A különdíjat a Vak Bottyán, illetve az Egressy Béni csapata vihette haza.


  Közösségi funkciók