3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Szekeres Andrien koncertje nyitja az adventi rendezvénysorozatot

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.20. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Már zajlanak az adventi rendezvénysorozat előkészületei Gyöngyösön. Az egy hónapon át tartó események sorát Szekeres Adrien és zenekara koncertje nyitja meg november 29-én. Aznap kerül sor az első adventi gyertya meggyújtására is, és azon a vasárnapon gyúlnak ki a megújult díszvilágítás fényei a városban.

   
   

  Közel egy hónapon át tart a Gyöngyösi Advent 2015 rendezvénysorozat, amely advent első vasárnapján, november 29-én veszi kezdetét az első gyertya meggyújtásával. Az első gyertyát Juhász Ferenc plébános-kanonok gyújtja meg a város adventi koszorúján, a következő három vasárnapon pedig más-más felekezetek képviselőinek jut ez a feladat. A gyertyagyújtást minden alkalommal színes ünnepi műsor kíséri, de ezen túl is kínál tartalmas programokat a rendezvénysorozat a gyöngyösieknek és az ide látogatóknak.

  November 29-én Szekeres Adrien és zenekara ad karácsonyi koncertet a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban, amelyre a jegyek a Mátra Művelődési Központ információs pultjában korlátozott darabszámban még kaphatók. Mindenki karácsonyfáját, a Hanisz téren álló mamutfenyőt idén a Jeruzsálem Úti Tagóvoda növendékei díszítik fel december 4-én, majd másnap a Mikulás is megérkezik a Fő térre a Garagulya Gólyalábas Társulat kíséretében. A Mikulás arra is vállalkozik, hogy személyesen adja át a gyerekeknek a szülők által vásárolt ajándékokat. Ezzel kapcsolatban további információt a Mátra Művelődési Központban Farkas Melindától kaphat a 70/866 95 73-as telefonszámon. A Hanisz téren, a Szent Bertalan-templom sarkánál betlehemi jászol és állatsimogató várja majd a látogatókat december 13. és 21. között.

  A városi karácsonyi ünnepség december 18-án lesz a Szent Bertalan-templomban, a 16:00 órától kezdődő ünnepségen az Arany János Általános Iskola diákjai működnek közre, majd a karácsonyfa ünnepi fényei is kigyúlnak. A városi ünnepség keretei között kerül sor az „Év Sportolói” kitüntetések átadására is.

  Különleges előadásnak ígérkezik a Daniel Speer Brass fúvós együttes műsora, amelyet a december 13-i gyertyagyújtás alkalmával láthat a gyöngyösi közönség. Ugyanezen a napon 16:00 órától a Cantus Corvinus Vegyeskar tart ezüstvasárnapi hangversenyt a Szent Bertalan-templomban. Üde színfoltja lesz a rendezvénysorozatnak a Fő téri tepertősütő verseny, valamint a bemutató disznóvágás, amelyre december 19-én, szombaton kerül sor, egy nappal az utolsó gyertya meggyújtása előtt. A Fő téri faházakban mindeközben válogatott finomságokkal, forralt borral és ajándéktárgyakkal várják az ünneplőket az árusok.

  Idén a város ünnepi fényei is megújulnak, az önkormányzat egy pályázat révén nyert lehetőséget új, energiatakarékos fénydekorációk vásárlására illetve bérlésére. A fényfüzérek és kandeláberdíszek a tíz éve használt fénydekorációt váltják fel, azonban a régi fényeket is felhasználják, így idén nem csak szebbé válik a város díszvilágítása, de a szokásosnál több utca lesz majd kivilágítva az ünnepi időszakban. A díszvilágítás fényei november 29-én, advent első vasárnapján gyúlnak ki.


  Közösségi funkciók