3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Gyöngyösön is gyűjti az adományokat az Élelmiszerbank

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.27. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    2015-ben ismét megszervezi hagyományos karácsonyi élelmiszer adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: újdonság, hogy idén először, három napon keresztül, november 27-én, 28-án és 29-én várják a lakosság élelmiszeradományait országszerte közel 150 település majd 300 nagyáruházában.

     
     

    Az Élelmiszerbank célja, hogy a korábbi évekhez hasonlóan egyéni, civil és vállalati önkéntes összefogással a lehető legtöbb rászoruló karácsonyát tegye szebbé élelmiszeradományok segítségével. A karitatív gyűjtéshez az idei évben a Centrál színház művészei – Nagy-Kálózy Eszter, Pokorny Lia, Papp János, Rudolf Péter és Kovács István is csatlakoznak. A gyűjtésbe a B. Braun Gyöngyös kézilabdázói is bekapcsolódnak, akik három napon át segítik az önkéntesek munkáját.

    Konzerv, étolaj, cukor, csokoládé, tartós tej, bébiétel, tészta, liszt,– ezek a termékek sokak számára egy hétköznapi bevásárlás termékei, azonban vannak, akik számára a karácsonyi kívánságok listáját jelenti ez a felsorolás. A Magyar Élelmiszerbank lakossági élelmiszergyűjtő akciójának célja, hogy szolidaritásra hívja a vásárlókat, akik segítségével ebben az évben is minél több nélkülöző kívánsága teljesülhet.

    A szervezet egész évben azért dolgozik, hogy a rászorulók közül minél többen jussanak élelmiszerhez, az év végi ünnepek környékén azonban minden évben növekszik az adománykérők száma. Ilyenkor az Élelmiszerbank a lakosság segítségét is kéri a megfelelő mennyiségű tartós élelmiszer összegyűjtéséhez.

    A szétosztható adománykészletek növelése érdekében az Élelmiszerbank idén először november 27-én, pénteken 15 és 20 óra között, november 28-án, szombaton 8 és 19 óra között, valamint november 29-én vasárnap 8 órától 19 óráig is várja a lakosság élelmiszer adományait országszerte közel 150 településen. Az akció keretein belül az Auchan, a METRO, a Penny Market és a Tesco üzletláncok biztosítják a helyszínt közel 300 áruházban, ahol az Élelmiszerbank önkéntesei várják az élelmiszeradományokat, elsősorban alapvető tartós élelmiszereket.

    Az idei évben a Tesco a helyszín biztosításán túl, a vásárlók hozzájárulását elismerve, pénzbeli adománnyal is segíti az akció sikerét és ezáltal a nélkülözők ellátását.

    Az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt.

    A CIB Bank főtámogatásával megvalósuló akció lebonyolításában körülbelül 5000 önkéntes vesz részt. Az adománygyűjtés magánszemélyek és a vállalati szféra példa értékű összefogása. A kezdeményezéshez a több ezer önkéntes mellett idén is csatlakoznak hazai hírességek a Centrál színház közreműködésével.

    Gyöngyösön a TESCO áruházban várják az önkéntesek az adományokat. A gyűjtésbe a B. Braun Gyöngyös NB I-es csapatának kézilabdázói is bekapcsolódnak, az adományok szétosztásában pedig a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vállalt segítséget.


    Közösségi funkciók