3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Elhunyt Dr. Kömlei Károly

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.30. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Életének 73. évében, november 26-án elhunyt Dr. Kömlei Károly, Gyöngyös egykori jegyzője. Temetésére december 4-én 14 órakor kerül sor az Alsóvárosi temetőben.

     

    Dr. Kömlei Károly 1942-ben született Gyöngyösön, iskoláit is itt végezte. 1961-ben kezdett dolgozni, először a bútoripari szakmában, majd 1966-tól a város szolgálatába szegődött. Először az Ingatlankezelő Vállalat munkatársaként dolgozott, majd 1967-től a közigazgatás különböző területein, a Városi Tanács igazgatási osztályán, illetve az akkori Járási Hivatalnál kamatoztatta szakmai tudását. 1976-ban munka mellett jogi diplomát szerzett, majd 1978-tól 14 évet töltött a Heves Megyei Gabonaforgalmi Vállalat gyöngyösi egységénél, gazdálkodási, vagyonkezelési, polgári jogi feladatokat végezve. 1985-ben jogi szakvizsgát tett, és jogtanácsosként folytatta munkáját. 1992-ben véglegesen elkötelezte magát az államigazgatás, a közigazgatás mellett, ekkortól a rendszerváltozást követően átalakult Polgármesteri Hivatal jegyzőjeként dolgozott egészen 2003-as nyugdíjazásáig.

    Abszolút mértékben lokálpatrióta volt, Gyöngyösön élt, élete minden állomásán Gyöngyös városát szolgálta. Jegyzői tevékenysége során felülvizsgálta, racionalizálta a hivatali feladatellátást, részt vett a helyi közigazgatás korszerűsítésében. Szakmai tudása, a szakma iránti elkötelezettsége, következetessége hatására a felügyeleti, törvényességi ellenőrzések döntően pozitív eredménnyel zárultak, jó színvonalú közigazgatás valósult meg a városban vezetése alatt. Jegyzői tevékenysége idején vezette be az önkormányzat az ISO szabványnak megfelelő minőségirányítási rendszert, amely együtt járt a hivatal teljes feladatstruktúrájának áttekintésével, szabályozásával. Vezetői erényei közül a határozottság, felkészültség, és a tudatos káderépítés emelhető ki, közvetlen emberi stílusával számos barátot, tisztelőt szerzett. Mindig nagy hangsúlyt fektetett a társhatóságokkal, civil szervezetekkel való jó kapcsolat ápolására, az együttműködési pontok felkutatására, magánemberként is részt vett a város civil szerveződéseinek munkájában. Szívesen élt a szakmai tapasztalatcsere lehetőségével, a Jegyzők Országos Szövetségében tisztséget is vállalt. Felelősségteljes hozzáállása az önkormányzati, képviselőtestületi munka előkészítésében, a döntések végrehajtásában is megmutatkozott, a városvezetői, képviselői igényeknek – a szakmaiság szigorú betartása és betartatása mellett – maximálisan igyekezett eleget tenni. Ennek hatására, szakmai életútja elismeréseként, 2002-ben a képviselő-testület felterjesztésére, és a Jegyzők Országos Szövetségének támogatásával örökös címzetes főjegyzői címet kapott a belügyminisztertől.

    Nyugdíjba vonulása után is igyekezett aktívan tölteni szabadidejét, a mértékkel végzett kertészkedés mellett szakmai tudását is hasznosította. Már nyugdíjasként jegyzői helyettesítést is vállalt Mátraszentimrén, Gyöngyösorosziban.

    Az utóbbi években kialakult betegségek hatására visszahúzódóbb lett ugyan, de sosem felejtette el ápolni régi, jó emberi kapcsolatait, figyelemmel kísérte a számára fontos közéleti és magánéleti történéseket. Betegsége hirtelen súlyosbodása és korai távozása megrázó hír volt az őt ismerők számára. Dr. Kömlei Károlytól december 4-én 14 órakor az Alsóvárosi temető ravatalozójában vesznek végső búcsút a református egyház szertartása szerint.


    Közösségi funkciók