3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


AIDS-világnap: a megelőzés a legfontosabb

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.12.02. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az AIDS elleni küzdelem világnapja alkalmából tartott felvilágosító előadást a gyöngyösi városháza dísztermében a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya. Az előadást középiskolás fiataloknak szervezték, a hangsúlyt pedig a prevencióra fektették a szakemberek.

     
     

    – A HIV-fertőzés világszerte 50 millió ember érint, a statisztikák szerint minden tizenegyedik percben történik egy HIV-fertőzés – mondta a rendezvény elején Dr. Tatár László alpolgármester, aki a helyszínt biztosító gyöngyösi önkormányzat nevében köszöntötte a diákokat. A városvezető szerint a sokkoló statisztikai adatok mellett nem mehet el szó nélkül a világ, a HIV-vírus okozta megbetegedések ellen pedig globális szinten kell küzdeni.

    Az AIDS elleni világnapot először 1988-ban tartották meg az Egészségügyi Világszervezet, a WHO kezdeményezésére, azóta minden év december első napján felhívják a figyelmet a máig gyógyíthatatlan szerzett immunhiányos tünetegyüttes elleni harc fontosságára.

    – A legfontosabb a megelőzés, ezért szervezünk felvilágosító előadásokat, amelyeken egészségügyi szakemberek segítségével próbáljuk meg felhívni a fiatalok figyelmét a veszélyekre – mondta Dr. Edelényi Zsuzsanna járási tisztifőorvos, aki maga is tartott előadást a rendezvényen. Az előadók között volt Dr. Gulyás Zoltán szülész-nőgyógyász, onkológus főorvos, aki az egyéb nemi úton terjedő betegségek veszélyeiről is beszélt, és külön felhívta a figyelmet a HPV-vírus elleni védőoltás fontosságára.

    Az előadásokat követően a diákok a Fő téren piros lufik segítségével formálták meg élőképként az AIDS elleni küzdelem védjegyévé vált vörös szalagot.


    Közösségi funkciók