3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A tehetséggondozást támogatták

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.12.09. szerda
 
Utoljára módosítva: 2015-12-09 10:20
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Összesen ötmillió forint adomány talált gazdára jelképesen a gyöngyösi városháza dísztermében kedden délután.

     
     

    Az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport valamint a Mátrai Erőmű Zrt. nyújtott támogatást hét oktatási-nevelési intézménynek, valamint a gyöngyösi Autista Segítő Központnak.

    Az ELMŰ-ÉMÁSZ az év végi ünnepi időszakhoz közeledve idén is jelentős adományokkal és nagyszabású jótékonysági akciókkal támogatja a rászorulókat. A társaságcsoport ezúttal a nehéz sorsú fiatal tehetségekre koncentrál, és azoknak az intézményeknek nyújt anyagi támogatást, amelyek küldetésüknek tekintik a tehetséggondozást. Heves megyében hét intézmény részére nyújtottak összesen három és félmillió forintos támogatást: a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium, a domoszlói, az erdőkövesdi és a hevesvezekényi óvoda, valamint az egercsehi és a gyöngyöstarjáni általános iskola mellett az egri waldorf iskola vehette át a támogatást a gyöngyösi városháza dísztermében. Emellett a Mátrai Erőmű Zrt. ezt az ünnepélyes alkalmat használta ki arra, hogy átnyújtsa a gyöngyösi Autista Segítő Központ támogatására szánt másfél millió forintos adományát. Az adományokat a Mátrai Erőmű részéről Bernhard Lüschper, a Mátrai Erőmű igazgatóságának elnöke, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági tagja, Torsten Hauck üzleti területért felelős igazgatósági tag, valamint Derekas Barnabás bányászatért felelős igazgatósági tag adta át, míg az ELMŰ-ÉMÁSZ részéről Irlanda Boglárka osztályvezető Bartoss Csaba régióvezető nyújtotta át jelképesen a támogatást.

    Az ünnepségen a házigazda szerepét magára vállaló gyöngyösi önkormányzat nevében Dr. Tatár László köszöntötte a résztvevőket, Dr. Pajtók Gábor megyei kormánymegbízott és Horváth László országgyűlési képviselő pedig beszédében köszönetét fejezte ki a cégek társadalmi felelősségvállalási programja iránt. Pajtók Gábor azt mondta: ha az oktatásba fektetünk pénzt vagy energiát, az később biztosan megtérül majd, míg Horváth László úgy fogalmazott: a szeretet olyan, mint a kályha melege, mindenkinek jutnia kell belőle, és örömmel látja, hogy erről azok sem feledkeznek meg, akiknek nagyobb kályhájuk van. Az ünnepélyes adományátadási ceremónián a kedvezményezett intézmények növendékei adtak műsort, a tehetséges fiatalok zenéltek, énekeltek és verset mondtak.


    Közösségi funkciók