3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Elfogadták a költségvetési koncepciót

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.12.18. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A 2016-os költségvetés koncepciója is szerepelt a gyöngyösi képviselő-testület idei utolsó ülésének napirendjén. A képviselők a közalkalmazottak plusz juttatásáról és több kitüntetésről is határoztak.

     

    Az év utolsó ülésén a gyöngyösi képviselő-testület második fordulóban tárgyalta és elfogadta a város jövő évi költségvetési koncepcióját. A koncepció konkrét összegek említése nélkül tartalmazza a költségvetés tervezése során alkalmazandó főbb elveket, és továbbra is szigorú gazdálkodásra tesz javaslatot. A dokumentum javaslata szerint az önkormányzatnak és intézményeinek minden lehetséges pályázaton részt kell venniük a költségek előteremtése érdekében. A koncepció több feladatot is prioritásként nevesít, így többek között például az északnyugati városrész rehabilitációjának folytatásáról, a zsellérközök közműberuházásáról és a délkeleti városrész csapadékvíz-elvezetésének tervezési feladatiról is említést tesz, csakúgy, mint körforgalom építéséről és több utca felújításáról. Ugyancsak szerepel a koncepcióban egy jégpálya vásárlása, valamint a Gyöngyösi Kézilabda Klub által TAO-forrásból felépítendő bemelegítő csarnok önrészének biztosítása. Szintén az önrésszel járul hozzá jövőre az önkormányzat a műfüves pályát és az új csarnokot is kiszolgáló öltözők megvalósításához. Ez utóbbira a Gyöngyösi Atlétikai Klub nyert TAO-s pályázatot. A különböző feladatokhoz rendelt pontos összegekről a költségvetés vitája során dönt majd a képviselő-testület. A koncepcióról való szavazáskor a testület többsége támogatta azt a módosító indítványt is, amely szerint jövőre a sport- és kulturális egyesületek csak pályázat útján juthatnak önkormányzati támogatáshoz.

    A testület úgy döntött, egyszeri, ötvenezer forintos plusz juttatást nyújt az önkormányzat intézményeinél dolgozó azon közalkalmazottaknak, akik nem tartoznak a pedagógus életpálya-modell hatálya alá. A döntés több mint kétszáz munkavállalót érint, és mintegy 14 millió forintos kiadást jelent az önkormányzatnak.

    A képviselők arról is határoztak, hogy az önkormányzat indul a „Gyógyhelyek Komplex Turisztikai Fejlesztéséről” szóló GINOP-pályázaton. A pályázat segítségével a kékestetői klimatikus gyógyhely fejlesztésére elkészült stratégiát kívánja megvalósítani az önkormányzat. A mintegy 600 millió forintos fejlesztési elképzelést tartalmazó stratégiát még júniusban fogadta el a képviselő-testület. A program öt fő beruházási célterületet fogalmaz meg, köztük egy országosan egyedülálló, stresszoldó terápiás élménypark megvalósítását.

    A képviselő-testület döntött az Észak-nyugati városrészben novemberben lezárult komplex telepprogram folytatásáról. A projektet az önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a fenntartási időszakban is közösen valósítja meg, a Fuvarosa utcai Csillagház fenntartásának költségeit megosztják, és az önkormányzat részt vesz a foglalkoztatásban is. A fenntartáshoz az önkormányzat havi 1,2 millió forinttal járul hozzá.

    A grémium elfogadta a Mátra Honvéd Kaszinó és a Kolping Ház beszámolóját a 2015-ben végzett feladatokról. A két kulturális intézményt az önkormányzat 2015-ben egy-egy millió forinttal támogatta, most a testület arról is döntött, hogy 2016-ban is segíti a szervezetek munkáját. Ugyancsak elfogadták a képviselők a roma és a ruszin nemzetiségi önkormányzat beszámolóját a 2015-ben végzett munkáról.

    A képviselők elfogadták a képviselő-testület 2016-os munkatervét, és a város településfejlesztési koncepcióját, valamint véleményezték az önkormányzat valamennyi koncepcióját összefoglaló, és az európai uniós támogatásokhoz nélkülözhetetlen Integrált Településfejlesztési Stratégiát, amely a vélemények beépítése és a társadalmasítás után kerül majd vissza a grémium elé, ahogy a településfejlesztési koncepcióról is tárgyalnak még a városatyák.

    A testület hozzájárult ahhoz, hogy a Városgondozási Zrt. teljes körű temetkezési szolgáltatást vezessen be, amelyhez a szükséges rendeletmódosításra a januári ülésen kerül majd sor.

    A képviselő-testület az év utolsó ülésén több kitüntetés odaítéléséről is határozott. A „Gyöngyös Város Kultúrájáért” díjjal a testület Nagy Tibor Wyrágot, a Mátra Honvéd Kaszinó munkatársát és Balázs Ernőt, Gyöngyös Város Barátainak Köre elnökét tüntette ki. A „Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért” díjat a Juhász József, Juhász Tamás testvérpár veheti majd át, a „Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért” kitüntetést Kőmíves Lucának, a „Gyöngyösi Fiatalok a Sportért” elismerést Magda Boldizsárnak, míg a „Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért” díjat Nagy Anna Máriának ítélték a képviselők.


    Közösségi funkciók