3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Szeretet, tervek, elismerések - városi karácsony

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.12.19. szombat
 
Utoljára módosítva: 2015-12-19 15:56
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A város karácsonyfáján meggyújtották a gyertyákat, majd az év legjobbjainak teljesítményét ismerték el.

     
     

    A Szent Bertalan templomban megrendezett városi karácsonyi ünnepségen Juhász Ferenc plébános-kanonok köszöntőjében arról beszélt: manapság mintha a mindennapok rácáfolni látszanának Szent Pál mondatára, mely szerint a szeretet végtelen. Úgy vélte: mintha a szeretet helyét egyre gyakrabban és egyre mélyebben venné át a harag a szívekben. Arra kérte az egybegyűlteket, hogy az ünnep legyen alkalom arra is, hogy \"fordítsák át\" a szívükben esetleg meglévő haragot szeretetté. Mint ahogyan az a gyermek tette, akinek nagyobb testvére azt mondta: nem is szeretlek. S erre a kicsi azt válaszolta: de én meg szeretlek.

    Kövessük az őszinte gyermeket, s tudjuk, merjük kimondani: de én meg szeretlek! - ajánlotta a plébános.

    Hiesz György polgármester ünnepi beszédében a városban megvalósult együttműködés fontosságát hangsúlyozta, s beszélt arról is: a mai nehéz időkben - elég csak a menekült-kérdésre gondolni - sokszor mást diktál a szív és mást az ész. Mint mondta: azt kívánja mindannyiunknak, hogy ne, vagy minél kevesebbszer kelljen megélnünk ezt a nehéz konfliktust, nevezetesen, hogy dönteni kelljen: a szívünkre, vagy az eszünkre hallgassunk-e.

    Az ünnepségen az Arany János Általános Iskola diákjai adtak műsort, majd az ünneplők a városi karácsonyfához vonultak, amelyre Kárpáti Kázmér kért áldást, majd a város vezetői közösen meggyújtották a gyertyákat a fán.

    Az ünnepi események sora a zeneiskolában folytatódott, ahol Hiesz György évértékelőjében ismét hangsúlyozta annak fontosságát, hogy \"Gyöngyösön a politika meg tudott egyezni\". Mint fogalmazott, \"négy év toporgás után\" az összefogás jegyében kezdődhetett meg a munka.

    Gyöngyös összességében nem zárt rossz évet, bár a várost is sújtják az általános nehézségek, gondot okoz az elvándorlás, a képzett szakemberek hiánya. Ezzel együtt Gyöngyös fejlett, jó infrastruktúrával és jó adottságokkal bíró város - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy elengedhetetlen szükségét látja egy \"új alapon kialakítandó szakképző iskolának\", illetve a műszaki felsőfokú képzés megvalósításának Gyöngyösön. Ennek érdekében összefogást sürgetett egyebek mellett a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, s mint mondta: az első lépéseket a jövő évben meg fogja tenni a fenti célok megvalósításáért.

    Beszélt arról is: az idei adóbevételek jól alakultak Gyöngyösön, s számos önerős fejlesztés megvalósulhatott.

    A várható uniós forrásokra alapozva számos terv áll megvalósításra készen, ezek között idegenforgalmi, energetikai, sportcélú és infrastrukturális beruházások egyaránt megtalálhatók. Úgy vélte, a tervezésben nagy lemaradások voltak, \"a nulláról kellett kezdeni\", de most már kidolgozott stratégiákkal és tervekkel várják a fejlesztési pénzeket. Mint megjegyezte, bízik abban, hogy a "kormányoldali lobbi" eredményes lesz, hiszen ezek a források jelentik az egyetlen esélyt a nagyobb léptékű fejlesztésekhez.

    A továbbiakban kitüntetéseket adtak át: az Év Sportolói díjat egyéni kategóriában Szekrényes Zsolt szenior teniszező vehette át, csapat kategóriában az Energia SC magyar bajnok strandlabdarúgó csapata kapta. Az Év Edzője kitüntetést Vaszkó Viktornak ítélték.

    A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen alapított Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegy elismerést a K&V Kft., a Szekrényes és Társa Kft. valamint Sári Mária Andrea fodrász vehette át.

    Az ünnepséget követő fogadáson Kévés Tamás és dr. Tatár László alpolgármester mondott pohárköszöntőt.

    Városi karácsonyi ünnepség

     
    45 kép
    Dátum: 2015-12-18 17:27:00
     


    Közösségi funkciók