3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Egységes család- és gyermekjóléti ellátás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.01.06. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Egységes, mindenki számára hozzáférhető, magasabb színvonalú ellátást céloz meg az új, integrált család- és gyermekjóléti ellátórendszer.

     
     

    Az év elejétől megváltozott család- és gyermekvédelmi rendszer kapcsán rendeztek állományülést a gyöngyösi városházán, melyen a járás településein dolgozó szakemberek vitatták meg a legfontosabb változásokat és az ezekkel kapcsolatos teendőket.

    Mint Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója elmondta, a gyermekek veszélyeztetésének, bántalmazásának megakadályozása érdekében valósult meg a gyermekjóléti szolgáltatás és a családsegítés teljes integrációja. Mindez a gyermekjóléti szolgáltatás megerősítését is eredményezi, a települések és a járás, illetve járások között méltányos és igazságos feladatmegosztás ki, egyúttal a gyermekjóléti szolgáltatások teljes köre hozzáférhető lesz a lakosság számára. A feladatellátás többszintűvé válik, melynek első szintje a család és gyermekjóléti szolgálat.

    Dr. Tatár László alpolgármester a rendezvényen arról beszélt: mivel Gyöngyös járási székhely, így kötelező feladat a családsegítő és gyermekjóléti járási központot fenntartani. Az pedig kézenfekvőnek tűnt, hogy a KHSZK-hoz telepítsék az alapszintű és a térségi feladatot is, hiszen ezáltal színvonalasabb ellátást tudnak kínálni.

    A család- és gyermekvédelmi központról, az integrált rendszerről részletesen olvashatnak a gyöngyösi kistérség honlapján.


    Közösségi funkciók