3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kultúránk egyet jelent megmaradásunkkal

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.01.23. szombat
 
Utoljára módosítva: 2016-01-23 12:36
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Balázs Ernő és Nagy Tibor vehette át a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést a Magyar Kultúra Napján.

     
     

    - A magyar kultúra mindaz, amit a magyar emberek létrehoztak. A kultúránk egyet jelent a megmaradásunkkal - fogalmazott ünnepi köszöntőjében dr. Horváth Gábor, az önkormányzat intézményirányítási igazgatója a Mátra Művelődési Központban megrendezett ünnepségen.

    Mint hozzátette: Gyöngyös földrajzi fekvése már évszázadokkal ezelőtt sem csupán gazdasági erejét növelte, de \"jelentős szellemi beáramlást\" is hozott a városnak.

    - Hálás szívvel gondolunk azokra a nagy elődökre, akik nem csupán Gyöngyös, de az ország, a világ kulturális nagykönyvébe is beírták nevüket - fogalmazott az igazgató, hozzátéve azt is: Gyöngyös kulturális élete ma is igen színes és gazdag, s ez mindazoknak köszönhető, akik alkotóként, szervezőként, támogatóként, vagy bármilyen más \"szerepben\" dolgoznak hagyományaink, kultúránk megőrzésén illetve gyarapításán.

    Az ünnep a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetések átadásával folytatódott. 2016-ban Balázs Ernő, Gyöngyös Város Barátainak Köre elnöke, valamint Nagy Tibor, a Mátra Honvéd Kaszinó munkatársa vehette át az elismerést.

    Az ünnepséget követő fogadáson pohárköszönőjében Hiesz György polgármester méltatta a kulturális területen dolgozók erőfeszítéseit, s mint fogalmazott: fontos, hogy mindenki \"megtartsa a lelkesedését és a hitét\", amellyel a kultúra ügyéért dolgozik. Szólt arról is: a város fontosnak tartja e terület támogatását, ezért mindig alapelv, hogy ha nem is kötelező feladatokról van szó, \"ne nyirbálják meg\" a költségvetésben a kulturális célokra szánt tételeket. Bejelentette azt is: minden remény megvan rá, hogy idén megújuljon a Mátra Művelődési Központ épülete, s ezzel a benne folyó munkához méltó körülmények alakuljanak ki.

     

    A Magyar Kultúra Napja a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban folytatódott, ahol az Experidance táncegyüttes Esszencia című produkcióját tekinthette meg a közönség.

     

    ExperiDance: Esszencia

     
    83 kép
    Dátum: 2016-01-23 11:45:00
     


    Közösségi funkciók