3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Első fordulóban elfogadták a költségvetést

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.01.29. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-02-01 09:36
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Sok lehetőséget hoz 2016 Gyöngyös számára a fejlesztések tekintetében – mondta Hiesz György polgármester a város idei költségvetésének első fordulós tárgyalása előtt a képviselő-testület januári ülésén.

     

    A városvezető elmondása szerint 2016-ban mintegy 600-700 millió forintos keret áll rendelkezésre utak, járdák felújítására, közművesítésre vagy például a zsellérközök rehabilitációjára. 2016-ban elkezdődik a volt honvédségi laktanyában egy új sportcsarnok és öltözőblokk építése mintegy 300 millió forintos költséggel, valamint elindul az új tűzoltólaktanya kivitelezése, amely 880 millió forintos állami beruházást jelent. Mindezek mellett pedig több európai uniós pályázaton is jó eséllyel indulhat a város, így megvalósulhat a kékestetői gyógyhelyfejlesztés, amely mintegy 600-700 millió forintos beruházást jelent. Ugyancsak európai uniós forrásból folytatódik az összesen egymilliárd forintos szociális városrehabilitáció és a laktanyában megvalósítandó barnamezős beruházás, amelyekhez közműfejlesztés is kapcsolódik. Az első fordulós javaslat hiányára utalva a polgármester úgy fogalmazott: az álmainkból kell visszavenni, vagyis a hiány csökkentése érdekében számos további elképzelést a következő évekre kell halasztani. A költségek csökkentése érdekében a polgármester felkérte a frakciókat, hogy a második fordulós tárgyalás előtt több fordulóban egyeztessenek, és a mandátumok arányában osszák el a szabad forrásokat további városfejlesztés érdekében. A 7,7 milliárd forintos mérlegfőösszegű költségvetési javaslatot a testület első fordulóban egyhangúlag elfogadta. A költségvetés tervezetét az önkormányzat közszemlére bocsátja, majd február 11-én közmeghallgatást tart, ahol bárki megfogalmazhatja a büdzsével kapcsolatos észrevételeit, javaslatait.

    A grémium módosította a temetőkre vonatkozó rendeletét, és ezzel jóváhagyta, hogy a temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. február elsejétől bevezesse az úgynevezett szórásos temetést, amely méltóság- és kegyeletteljes temetkezési forma, ugyanakkor az elérhető temetkezési formák közül a legolcsóbb. A testület döntése értelmében a díja 40 000 forint, amihez az elhunyt neve gránitoszlopba vésésének 15 ezer forintos díja járul még.

    A képviselők meghosszabbították az Új Nap Egyesülettel kötött megállapodását a gyepmesteri telep működtetésére, és támogatták a szervezet további elképzeléseit, melyek között egyebek mellett állatmenhely létrehozása szerepel.

    A Lakásrendelet módosításáról első fordulóban tárgyalt a képviselő-testület, döntést február végén hoz majd, figyelembe véve a csütörtöki ülésen elhangzott képviselői javaslatokat. Ezek többsége arra irányult, hogy az önkormányzat szigorúbban szabályozza a bérlakások használatát, különös tekintettel az állattartásra és az épületek állagának megóvására.

    A képviselő-testület felülvizsgálta és módosította a nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodását, valamint elfogadta a zöldterületek karbantartásáról, a zöldhulladék és a szelektív hulladék gyűjtésének tapasztalatairól szóló tájékoztatást. A grémium arról is határozott, hogy pályázatot ír ki mezőőri és védőnői állás betöltésére.


    Közösségi funkciók