3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Uszoda, utak, guberálás: a hivatal válaszol

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.02.05. péntek
 
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A gyöngyösi önkormányzathoz számos lakossági panasz, észrevétel érkezik, sok esetben név nélkül. Az önkormányzat az ilyen, névtelen panaszokat is minden esetben kivizsgálja, és meghozza a szükséges intézkedéseket. Előfordul, hogy egy-egy téma kapcsán tömegesen érkeznek hozzánk levelek, az ilyen közérdeklődésre számot tartó ügyekben a nyilvánosságot is igénybe vesszük a válaszadáshoz.

     


    Önkormányzati vagy állami feladat?

    Az elmúlt hetekben tucatjával érkezett lakossági panasz a városházára az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola fűtetlen tornatermével és a Kálváriaparti Általános Iskola használhatatlanná vált tanmedencéjével kapcsolatban.

    Gyöngyös Város Önkormányzata mindkét ügyet kiemelten kezeli, azonban fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (KLIK) kötött megállapodásunk értelmében minden karbantartási, felújítási feladat az államra hárul. Ennek ellenére az önkormányzat minden segítséget kész megadni az áldatlan állapotok mihamarabbi rendezése érdekében. Az Egressy Általános Iskola fűtésének megjavításához az önkormányzat például költségeket is megelőlegezett az államnak.

    A Kálváriaparti Általános Iskola medencéjének elromlott vízforgatója miatt az önkormányzat felajánlotta, hogy a tanuszoda megjavításáig a városi strandon biztosítja a diákok részére a tanórai úszásoktatás, gyógyúszás és edzések feltételeit. A gyöngyösi önkormányzat ezúton kéri a lakosság megértését, ugyanis a következő hónapokban várhatóan nagyobb leterheltséggel működik majd a városi strand. Kérjük önöket, legyenek tekintettel a zömmel délelőtti órákban zajló úszásoktatásra. Bízunk benne, hogy minél előbb sikerül újra használható állapotba hozni az uszodát.

    Állami kezelésű utak Gyöngyösön

    Ugyancsak gyakran érkezik észrevétel az önkormányzathoz az utak rossz állapota miatt. Ezek a panaszok azonban gyakran olyan utak állapotáról szólnak, amelyek állami fenntartásban vannak. Ezeken az utakon az önkormányzat nem végezhet beruházásokat, a felújításokat, javításokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi. Gyöngyös állami kezelésben lévő belterületi útjai a következők:

    Pesti utca, Róbert Károly utca, Kassai utca, Mérges utca, Koháry utca, Mátrai utca, Bene utca, Damjanich János utca, Vachott Sándor utca, Kossuth Lajos utca, Karácsondi út, Atkári út, Petőfi Sándor utca, Vasút utca, Pipishegyre vezető út, Kékestetőre vezető út, valamint Mátrafüreden a Parádi és a Pálosvörösmarti utca.

    Ezen utak kezeléséről a Magyar Közút területileg illetékes irodája gondoskodik.

    Guberálni tilos

    Ugyancsak sok panaszos levelet ihlet az évek óta problémát jelentő guberálás. Gyöngyös Város Önkormányzatának környezetvédelemről szóló rendeletének értelmében „tilos közterületen lévő, vagy oda időszakosan, hulladékszállítás céljából kihelyezett hulladékgyűjtő edényzetben – ideértve a lomtalanítás során kihelyezett hulladékot is – kutatni, abból hulladékot kiválogatni.” Vagyis a - hétköznapi szóhasználattal élve – guberálást a város helyi rendelete tiltja, azt a közterület-felügyelők rendszeresen ellenőrzik. Az önkormányzat azonban ismeri a problémát, tisztában vagyunk vele, hogy ennek ellenére gyakran előfordul, hogy a szemeteseket átkutatják, a szemetet válogatják, és ezzel komoly szennyezést idéznek elő. A guberálás megelőzése érdekében a lakók rendszeresen zárják a hulladékgyűjtő edények elhelyezésére szolgáló létesítményeket, a kulcsot ne adják ki a kezükből, ne másolják le. A gyöngyösi önkormányzat minden rendelkezésére álló jogi lehetőséggel igyekszik betartatni rendeletét, hogy elejét vegye a guberálásnak.

    A gyöngyösi önkormányzat a jövőben is szívesen fogadja a lakossági észrevételeket, panaszokat, a lakók ugyanis ezzel nagymértékben segítik a Polgármesteri Hivatal szakembereinek munkáját.


    Közösségi funkciók