3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Új eszközöket kaptak a tűzoltók

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.02.19. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-02-19 11:45
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Suha Péter

    Mintegy kétmillió forinttal támogatta a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltóságot Gyöngyös Város Önkormányzata. A támogatásból vásárolt eszközöket a tűzoltóság évértékelő állománygyűlését követően adta át Hiesz György polgármester és Dr. Tatár László alpolgármester Vilmányi Sándor tűzoltóparancsnoknak.

     
     

    A tűzoltóság elsősorban az elhasználódott eszközei pótlására fordította az önkormányzati támogatást – mondta Vilmányi Sándor, a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka az ünnepélyes eszközátadáson. A kétmillió forintos önkormányzati támogatásból két készlet pneumatikus emelőpárnát, két légzsákbiztosító készletet, három tűzoltótömlőt és egy kézi gázérzékelő berendezést vásárolt a tűzoltóság. A szereket a mentési munkák során használják majd a gyöngyösi tűzoltók, akik a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jóvoltából egy új feszítő-vágó berendezéssel is gazdagodtak, melyet Czinege Lászlóné, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese adott át pénteken.

    Hiesz György polgármester az átadási ünnepségen úgy fogalmazott: az önkormányzat fontos feladatának tekinti, hogy segítse azokat a bátor és önfeláldozó embereket, akik saját testi épségük kockáztatásával mentik a lakosság életét, vagyonát, a vállalkozások értékeit. A gyöngyösi önkormányzat a mostani kétmillió forintos támogatás mellett állandó, ingyenes úszáslehetőséggel segíti a tűzoltók sportolását, és több tízmillió forintos ráfordítással készítette elő a területet az új tűzoltólaktanya építésének. A városvezető reményét fejezte ki, hogy egy-két éven belül felépülhet az új laktanya, melyre a több mint nyolcszázmillió forintos állami forrás már rendelkezésre áll.

    Az ünnepélyes eszközátadást állománygyűlés előzte meg a Kozmári Dezső Tűzoltólaktanyában, ahol az elmúlt évet értékelték a Katasztrófavédelem vezetői. Dr. Zólyomi Géza, a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője arról számolt be, hogy a Gyöngyösi mellett a Hatvani és a Hevesi járás területét is magába foglaló kirendeltség átlagos évet tudhat maga mögött, az ezret kicsivel meghaladó vonulásszám többségét tűzesetek tették ki, a többi esetben pedig műszaki mentésben kellett közreműködniük a katasztrófavédőknek.

    További képek:

    Új eszközök a tűzoltóknak

     
    10 kép
    Dátum: 2016-02-19 11:44:00
     


    Közösségi funkciók