3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Elfogadták a költségvetést

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.02.26. péntek
 
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A gyöngyösi képviselő-testület februári ülésén egyhangúlag elfogadta a város 2016-os költségvetését.

     

    A javaslatról második fordulóban tárgyaltak és szavaztak a képviselők, miután januárban megszavazták az első fordulós javaslatot. A két forduló között a grémium három frakciója többször egyeztetett, így alakítottak ki olyan, konszenzusos javaslatot, amely a fejlesztési forrásokat arányosan osztja el a választókörzetek között a képviselői javaslatok alapján. A mintegy 7,8 milliárdos főösszegű költségvetés 2,7 milliárd forintos helyiadó-bevétellel számol, 54 millió forint általános, és 18 millió forint egyensúlyi tartalékot tartalmaz. Az év közben megjelenő pályázatok önerejére 80 millió forintos tartalékot különített el a testület. A költségvetés számos fejlesztés forrását tartalmazza: útfelújítások idén a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcában, a Verseny utcában, az Erőmű utcában, a Pesti út szerviz útjánál, a Jószerencsét és Szövetkezet út közötti szakaszon, a Határ utcában, a Kertész utcában, a Kis Mérges úton, a Harrer Ferenc út Aranysas és Gólya út közötti szakaszán valósulnak meg, míg járdafelújításra összesen 75 millió forintot különítettek el a büdzsében. A költségvetés két körforgalom építésének fedezetét tartalmazza, és forrást biztosít a rendszámfelismerő kamerarendszer kiépítésére, illetve a meglévő térfigyelő kamerák számának bővítésére. Az infrastruktúra-fejlesztő beruházások között jelentős munkák folynak majd a zsellérközökben, és az önkormányzat saját forrásból megvalósítja a Vargák tere, a Rozgonyi és a Sárosi utcák teljes közművesítését is. Az északnyugati városrész további fejlesztése európai uniós pályázatból valósulhat meg a Menház úton, a Versegi úton, a Víg, a Szép és a Malom utcában. Ugyancsak pályázati forrásból tervezi az önkormányzat a kékestetői gyógyhelyfejlesztést, valamint a volt honvédségi laktanya közművesítését. A saját forrásból megvalósítandó beruházások között szerepel a délkeleti városrész csapadékvíz-elvezetése, illetve a mátrafüredi Üdülősor utca szennyvíz-elvezetése. A költségvetés tartalmazza egy műjégpálya vásárlásának fedezetét, valamint egy új tornacsarnok illetve öltöző pályázati önerejének biztosítását.

    A képviselők döntöttek a kékestetői gyógyhelyfejlesztést célzó pályázat benyújtásáról. A több mint hatszázmillió forintos beruházás tartalmi elemeit az előkészítő Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. mutatta be a testületnek. A beruházás amellett, hogy jelentősen javítja az ország legmagasabb pontjának infrastruktúráját, egy egyedülálló terápiás élményparkot és látogatóközpontot is magában foglal.

    A grémium módosította az önkormányzat lakásrendeletét, amely március elsejétől szigorúbban szabályozza az állattartást. Mezőgazdasági haszonállat önkormányzati bérlemény telkén nem lesz tartható, a társasházi lakásokban pedig vakvezető, illetve mozgáskorlátozottakat segítő eb kivételével nagytermetű kutyát nem lehet majd tartani. A szabályok megsértése a bérleti szerződés felbontását vonja maga után, csakúgy, mint a közösségi együttélés szabályainak megsértése, így például a más lakókkal szemben tanúsított botrányos, tűrhetetlen, mások nyugalmát zavaró magatartás, vagy a lakás és a közös használatra szolgáló helyiségek, területek rongálása, rendeltetéstől eltérő használata.

    A képviselők elfogadták a város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját, és arról is döntöttek, hogy kezdeményezik a helyi járatú autóbusz-közlekedés átfogó felülvizsgálatát.

    A testület jóváhagyta a 24 órás közterületi kamerafigyelés és járőrszolgálat bevezetését. A döntés szerint március elsejétől a közterület-felügyelők 24 órában látnak el szolgálatot. Az önkormányzat az intézkedéstől a közbiztonság javulását várja, amit további intézkedések is erősítenek: az idei évben megvalósuló beruházások eredményeként megközelíti majd a hatvanat a közterületet figyelő kamerák száma, a közterület-felügyelők és a mezőőrök pedig két gépjárművet kapnak feladataik ellátásához. A 24 órás szolgálatteljesítés újabb munkavállalók bevonását is szükségessé teszi, a non-stop szolgálat személyi és dologi kiadásai megközelítik a kilencmillió forintot.


    Közösségi funkciók