3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Aláírásgyűjtés indult a gyermekorvosi ügyeletért

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.03.12. szombat
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Több mint ezerháromszázan írták alá azt a petíciót, amit egy kétgyermekes gyöngyösi anyuka, Bányai Amanda kezdeményezett a huszonnégy órás gyermekorvosi ügyelet létrehozásáért.

     

    Az aláírásgyűjtés kezdeményezőjével csütörtökön délelőtt találkozott Hiesz György polgármester, aki ígéretet tett arra, hogy minden lehetőséget megvizsgálnak majd az ellátás javítása érdekében. Ám – mint a városvezető elmondta – a jelenlegi orvoslétszám mellett csak nagy nehézségek árán lehetne kialakítani az éjjel-nappali ügyeleti rendszert.

    Nincsenek könnyű helyzetben a gyöngyösi anyukák, ha gyermekük a házi gyermekorvos rendelési idején kívül igényel sürgős orvosi ellátást – mondja Bányai Amanda, aki kétgyermekes anyukaként maga is sokszor találkozott a problémával.

    - A gyermekeket a szülők kénytelenek a Bugát Pál Kórház csecsemő- és gyermekosztályán megvizsgáltatni, ahol azonban az orvos elsődleges feladata az osztályon fekvő betegek ellátása, ezért gyakran hosszú ideig kell várakoznunk, amire az előtér gyakorlatilag alkalmatlan, ráadásul fennáll a felülfertőzés kockázata. Sürgős esetben és éjszaka nincs elérhető gyermekorvos, aki házhoz tudna menni a szülő által nem szállítható állapotú gyermekhez.

    Az anyuka a nyilvánossághoz fordult a problémával, és egy hét alatt ezerháromszáz követőre talált, ennyien írták alá ugyanis a huszonnégy órás gyermekorvosi ügyelet létrehozásáért indított petícióját. Hiesz György polgármester csütörtökön találkozott a kezdeményezést elindító anyukával, és elmondta: a problémával az önkormányzat is tisztában van, a megoldás azonban nem egyszerű.

    - Hét gyermekorvosi körzet működik a városban, ennyi orvossal kellene megoldani a huszonnégy órás ügyeletet, ami nehezen megvalósíthatónak tűnik, a tizenhat felnőtt háziorvos is nehézkesen tudja ellátni az ügyeletet, ráadásul a gyermekorvosi ügyeletet az állam sem támogatja, mert nem kötelező feladat. Gyermekeink érdekében muszáj találnunk valamilyen megoldást, ezért azt vállaltam, hogy egyeztetéseket kezdeményezek a kórházzal, a felnőtt ügyeletet ellátó orvosokkal, a gyermekorvosokkal és a védőnőkkel, hogy megbeszéljük, mit tehetnénk annak érdekében, hogy javuljon az ellátás - mondta a polgármester.

    Gyöngyösön egyébként korábban működött gyermekorvosi ügyelet, az azonban az 1990-es évek végén megszűnt. Jelenleg a gyöngyösi lakosok részére – az országban szinte egyedülálló módon – huszonnégy órás felnőtt orvosi ügyelet működik, valamint több önkormányzat mikrotérségi társulás formájában működtet tizenhat órás ügyeletet a környékbeli településeken élők éjszakai ellátásának érdekében.


    Közösségi funkciók