3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Közzétették az iskolai beiratkozás időpontját

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.03.17. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Heves Megyei Kormányhivatal közzétette az általános iskolai beiratkozás időpontját. Az első évfolyamra a tanköteles korú gyermekeket 2016. április 14-én és 15-én kell beíratni.

     

    A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében az iskolába a tanköteles tanulókat az első évfolyamra a kormányhivatal által meghatározott időszakban kell beíratni. A Heves Megyei Kormányhivatal a 2016/2017. tanévben tanköteles korba lépő gyermekek általános iskolai beiratkozásának időpontját az alábbiak szerint határozta meg:

    2016. április 14. (csütörtök) 8 és 19 óra között és
    2016. április 15. (péntek) 8 és 19 óra között.

    A tanulói jogviszony a beíratás napján jön létre. A kötelező felvételt biztosító általános iskola köteles felvenni azt a tanköteles gyermeket , akinek lakóhelye – ennek hiányában tartózkodási helye – a felvételi körzetében található. Az általános iskolai beíratás általános rendjét részletesen a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22-23. §-a szabályozza. A rendelet szerint:

    • Az adott évben tanköteles korba lépő gyermeket a szülő a megjelölt időpontban köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára. Amennyiben a választott iskola igazgatója a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő a gyermekét a döntés jogerőre emelkedését követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.
    • Az adott évben tanköteles korba lépő sajátos nevelési igényű gyermeket a szülő a szakértői bizottság véleményében vagy a járási hivatal jogerős határozatában megjelölt időpontig köteles beíratni a kijelölt iskolába.
    • Az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, továbbá az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást.

    Az iskola igazgatója a felvételi eljárásban a felvételről tanulói jogviszonyt létesítő, vagy a kérelmet elutasító döntést hoz. A kérelemnek helyt adó döntést az iskola igazgatója írásban közli a szülővel, a tanuló felvételének elutasításáról határozat formájában dönt.

    Az iskola felvételt elutasító döntése ellen a szülő – a közléstől, ennek hiányában a tudomására jutástól számított tizenöt napon belül – a felvételt elutasító intézményhez jogszabálysértésre, illetve érdeksérelemre történő hivatkozással kérelmet nyújthat be, amit az intézmény fenntartója bírál el, és hoz másodfokú döntést a tanulói jogviszony létesítésével kapcsolatban.


    Közösségi funkciók