3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Nem minden hulladék szemét

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.03.18. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-03-18 11:41
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Hulladékból készült műalkotások, vetélkedő, és koncert. Jó élményekkel, fontos információkkal és értékes nyereményekkel gazdagodtak az iskolások ma délelőtt a „nem minden hulladék szemét” elnevezésű pályázat keretében megvalósult programokon. A pályázat célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a környezettudatos életmóddal, és megtanulják szelektíven gyűjteni a szemetet.

     
     

    Repülő, házikó, zenélő dohányzóasztal. A szakmai zsűri is meglepődött azon, mi minden építhető hulladékból. A „nem minden hulladék szemét” elnevezésű nyertes pályázat keretében tíz iskolás csapat készített pályaművet és indult el egy vetélkedőn, amelyen a hulladékgazdálkodással, és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukra volt szükség.

    - Egy három millió forintos összegű pályázatot nyert el önkormányzatunk, amelynek az igazi célja az, hogy a környezettudatos életmódra nevelés, illetőleg a szelektív hulladékgyűjtés kapcsán keletkezett hulladékoknak milyen kreatív ötletekkel történő megvalósítása lehetséges - mondta el dr. Tatár László alpolgármester.

    A pályázat keretében a gyöngyösi lakosok számára szórólapokon mutatta be az önkormányzat a szelektív hulladékgyűjtés szabályait, a mostani játékkal viszont szerették volna a szülők figyelmét felhívni arra, hogy a környezettudatosság megismerését már gyermekkorban el kell kezdeni.

    - Bemutatjuk nekik, hogy milyen színes valójában a világunk, és hogy mennyire fontos értékeket rejt, és mennyire kell ezekre az értékekre vigyázni - részletezte Farkas Melinda művelődésszervező.

    Összesen 10 csoport indult a vetélkedőn, négy kategóriában. A fecske úti ovisok felkészültek a játékra, sokan már otthon is szelektíven gyűjtik a hulladékot, és azt is tudják, milyen következményei lehetnek annak, ha mindenki eldobálja a szemetét.

    A játéknak komoly tétje volt, a részt vevő csapatok egyenként 100 ezer forint értékű utalványt vehettek át. Az óvodás korcsoportból a Fecske Úti Tagóvoda szerezte meg az első helyet, az alsósok és felsősök közül az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola bizonyult a legjobbnak, a középiskolások versenyét pedig a Vak Bottyán János Középiskola diákjai nyerték. A megmérettetés után az Alma együttes koncertjén szórakozhattak a tanulók.

    Nem minden hulladék szemét

     
    25 kép
    Dátum: 2016-03-18 11:39:00
     


    Közösségi funkciók