3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Képviselő-testületi döntések

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.03.25. péntek
 
Utoljára módosítva: 2016-03-30 09:38
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A gyöngyösi képviselő-testület telkekkel szeretné segíteni a CSOK-támogatásból családi ház építését tervező helyi családokat - egyebek mellett erről is döntött a grémium csütörtöki ülésén. A testület posztumusz Pro Civitate kitüntetésben részesítette a város legendás polgármesterét, Puky Árpádot.

     

    A gyöngyösi önkormányzat minden lehetőséggel szeretné segíteni a fiatalok helyben maradását, az új lakóingatlanok építését. A Polgármesteri Hivatal szakemberei kimutatást készítettek azokról a beépítetlen területekről, amelyek családi házak vagy többlakásos társasházak építéséhez alkalmasak lehetnek, és ezeket kedvezményesen ajánlja azoknak, akik a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) lehetőségeit kihasználva szeretnének új lakás építésébe fogni. A lehetőséggel építési vállalkozók és helybeli családok egyaránt élhetnek. Az erről szóló előterjesztést a képviselő-testület csütörtöki ülésén elfogadta, így megkezdődhet a telkek értékesítése. Családi házak építésére az Észak-Kálváriaparton is lesznek alkalmas telkek, a testület döntése értelmében megkezdődik ezek belterületbe vonása, és két ipari befektető miatt is elindították a településrendezési terv módosítását.

    Az idei városnapon posztumusz Pro Civitate elismerésben részesíti az önkormányzat a város legendás polgármesterét, Dr. Puky Árpádot, aki egyebek mellett az 1917-es nagy tűzvész utáni helyreállítás során szerzett maradandó érdemeket, de a nevéhez köthető a mátrai turizmus elindítása is. A díszpolgári címmel is együtt járó elismerést Puky Árpád mellett Dr. Faragó Tibor háziorvos, sportorvos és az idén tizenhárom éves Gyöngyös Város Barátainak Köre veheti át.

    A gyöngyösi képviselő-testület márciusi ülésén a grémium megismerhette a városi utak és járdák állapotáról szóló útellenőri tájékoztatót, amelyből kiderült: elsősorban a hidak és a járdák tekintetében kell jelentősebb hibákkal számolni, de ezek javítása az esetek többségében szerepel a 2016-os tervek között. A mintegy 138 kilométernyi városi járdahálózat felújítására idén 75 millió forintot fordít az önkormányzat, a közlekedés biztonságának javítása érdekében pedig körforgalmú csomópontokat alakítanak ki a Harrer Ferenc és a Deák Ferenc, illetve a Jókai és a Puskin utak kereszteződésében.

    Forgalmirend-változtatásokról is döntött a képviselő-testület, szakértői és szakbizottsági vélemények alapján az Egri úton és a Kőrösi Csoma Sándor utcában helyeznek ki megállni tilos jelzőtáblákat, a déli városrész forgalmi rendjének felülvizsgálatáról pedig újabb egyeztetéseket kezdeményeznek.

    A képviselő-testület zárt ülésen döntött a Városgondozási Zrt. vezérigazgatója megbízatásának meghosszabbításáról. Dorsánszki Zsolt megbízatása idén április 30-ig szólt, ezt hosszabbította meg most a képviselő-testület öt évvel, vagyis 2021. április 30-ig Dorsánszki Zsolt marad a Városgondozási Zrt. vezérigazgatója.

    A testület médiatámogatásokról is döntött: a közösségi Maxi Rádiót kétmillió, a Diórádiót másfél millió, míg a Heves Megyei Hírlapot ötszázezer forinttal támogatja az önkormányzat. Az összesen négymillió forint kevesebb, mint a fele a tavaly hasonló célra fordított összegnek.

    A képviselők elfogadták a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ javaslatát a szociális és gyermekjóléti szolgáltatások díjának módosítására. Az ellátások többsége idén minimális mértékben, az 1,6 %-os várható infláció mértékével drágul.

    A testület elfogadta a sportegyesületek terembér-támogatásáról szóló előterjesztést. A juttatásban utánpótlás egyesületek részesülhetnek, erre a célra összesen mintegy 14,4 millió fordít az önkormányzat.

    A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a Katasztrófavédelem, a rendőrség, a polgárőrség és a Városrendészet beszámolóját. A Katasztrófavédelem dokumentumából kiderült, hogy 2015-ben jelentősebb katasztrófahelyzet miatt nem kellett beavatkozniuk, tűzesethez pedig mintegy 140 esetben vonultak. Visszatérő problémaként jelentkezik bizonyos városrészekben az illegális hulladékégetés, ami miatt számos esetben kellett lakóépületeket kiüríteniük, illetve azokból gázpalackot kimentenie a tűzoltóknak. A rendőrségi beszámoló a bűncselekmények csökkenéséről adott számot, a regisztrált bűncselekmények száma mintegy 10 százalékkal csökkent az előző évihez viszonyítva. A polgárőr szervezetek és a gyöngyösi önkormányzat által fenntartott Városrendészet ugyancsak eredményes évet zárt 2015-ben, a közterület-felügyelők több mint kétezer intézkedést hajtottak végre, ezek közel fele a KRESZ szabályainak megsértése miatt történt.


    Közösségi funkciók