3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A FŐGÁZ lép a TIGÁZ helyére

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.03.30. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Megszünteti egyetemes földgáz-szolgáltatási tevékenységét a TIGÁZ. A szolgáltató ügyfeleit a FŐGÁZ veszi át 2016. október 1-től. Az átadás-átvételi folyamat a szolgáltatás minőségét, zavartalanságát és folyamatosságát nem befolyásolja – tájékoztatta a TIGÁZ a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalt.

     

    A TIGÁZ Zrt. levelében arról tájékoztatta a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalt, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyásával, 2016. október 1-jei dátummal megszünteti földgáz egyetemes szolgáltatási tevékenységét. A hivatal a FŐGÁZ Zrt.-t jelölte ki a TIGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltatásban vételező földgáz fogyasztóinak átvételére, további ellátására.

    A TIGÁZ Zrt. szabad piacon (nem egyetemes szolgáltatásban) ellátott felhasználóit semmilyen formában nem érinti az egyetemes szolgáltatási működési engedély visszavonása. Továbbá a TIGÁZ-DSO Kft. földgázelosztási engedélyes (hálózat üzemeltetés) tevékenységét sem érinti ezen eljárás.

    A szolgáltatóváltással kapcsolatban az egyetemes szolgáltatásban ellátott felhasználóknak nincs teendője.

    A TIGÁZ Zrt. ügyfeleinek földgáz egyetemes-szolgáltatási szerződései az átadás időpontjában automatikusan megszűnnek, míg a FŐGÁZ Zrt.-vel a szerződés az átadás időpontjában a törvény erejénél fogva automatikusan létrejön, a felhasználók részéről új szerződés megkötésére nincs szükség. A felhasználók ellátása az átadás napjától a FŐGÁZ Zrt. részéről a jogszabályokban és a FŐGÁZ egyetemes szolgáltató üzletszabályzatában foglalt feltételekkel valósul meg.

    Az átadás-átvételi folyamat a szolgáltatás minőségét, zavartalanságát és folyamatosságát nem befolyásolja. A szolgáltatók szorosan együttműködnek a felhasználók szerződéseire vonatkozó adatok, információk átadásában, amelynek folyamata törvény által szabályozott.

    A szolgáltatóváltás hatása az átadás napját, 2016. október 1. napját követően:

    ■ a TIGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltatásban ellátott felhasználói vonatkozásában a földgáz egyetemes szolgáltatási tevékenységet a FŐGÁZ Zrt. látja el,
    ■ ennek részleteiről a FŐGÁZ Zrt. írásban tájékoztatja a felhasználókat,
    ■ az aktuális számlázással, ügyfélváltozással kapcsolatban a felhasználóknak a FŐGÁZ Zrt.-t kell keresniük, amelynek elérhetőségeiről a www.fogaz.hu oldalon tájékozódhatnak.

    A felhasználók a TIGÁZ Zrt. által kibocsátott számlákkal, hátralékkal kapcsolatban továbbra is a TIGÁZ ügyfélszolgálatait kereshetik a www.tigaz.hu honlapon feltüntetett elérhetőségeken.

    A szolgáltatóváltás folyamatáról, aktuális híreiről a TIGÁZ Zrt. folyamatosan tájékoztatja a felhasználókat a www.tigaz.hu honlapon, valamint megszokott elérhetőségeken.


    Közösségi funkciók