3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Küldetésünk tenni a jót

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.04.06. szerda
 
Utoljára módosítva: 2016-04-06 14:12
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Izrael magyarországi nagykövete szerint fontos, hogy mindenki ismerje és értse a Világ Igazainak történeteit.

     
     

    \"Álljon e tábla emlékül Szabó Gyulának, aki embertársait mentette a vészkorszak idején. Emléke legyen áldott\" - ez a szöveg áll azon az emléktáblán, melyet Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete leplezett le Gyöngyösön a Kossuth utcában.

    A néhai Szabó Gyula egykori lakóházánál tartott ünnepségen a nagykövet arra emlékeztetett: sokkal több energiát fordítottak anno a zsidók megölésére, mint a megmentésükre. Úgy vélte, azért is fontos, hogy mindenki megismerje és megértse azoknak a történetét, akik \"az elnyomás ellen felkeltek és hősökké lettek.\"

    - Nyolcszáztizennyolc magyar ember közül Szabó Gyula egy, aki a vészkorszakban zsidók életét mentette - fogalmazott a nagykövet.

    A nagykövet délelőtt Ferenczfalvi Kálmán emléktáblájánál hajtott fejet, s ennek kapcsán a délutáni emléktábla-avatáson megjegyezte: a gyöngyösiek arra is büszkék lehetnek, hogy ilyen nagyszerű embereket adott a világnak a városuk. Szabó Gyula emléktábláját a Barankovics Izraelita Műhely és Gyöngyös városa állíttatta.

    Dr. Tatár László alpolgármester az ünnepségen arról beszélt: Szabó Gyula kiváló példája annak, hogy ha minden nap tesszük a jót, akkor annak meglesz a jutalma, \"kisemberekből példaképekké válunk\".

    - Városvezetőként büszke vagyok arra, hogy Gyöngyösön évszázadok óta az összefogás és az értékteremtés az alapelv és nem a rombolás - fogalmazott az alpolgármester, aki szerint \"küldetésünk tenni a jót\", hogy ne erősödhessen a gyűlölet, s ne erősödhessenek ordas eszmék.

    Ilan Mor nagykövet a Gyöngyösi Status Quo Ante Zsidó Hitközség meghívására egész napos munkalátogatásra érkezett Gyöngyösre.

    A Károly Róbert Főiskolán a modern Izraelről tartott előadást, majd Ferenczfalvi Kálmán emléktáblájánál hajtott fejet, aztán Hiesz György polgármesterrel találkozott, ahol az együttműködési lehetőségeket tekintették át.

    - Nagykövet úr biztatott minket arra, hogy vegyük fel a gazdasági kapcsolatokat, gyöngyösi vállalkozókkal közösen vegyünk részt egy izraeli úton, és ott találkozzunk helyi üzletemberekkel, befektetőkkel. Nagykövet úr elkötelezett a magyar-izraeli kapcsolatok erősítése mellett, ez pedig lehetőség lehet Gyöngyös számára, amivel igyekszünk élni, hiszen várjuk az új befektetőket. Oktatási területen is mutatkozik lehetőség az együttműködésre, diákcsere programokkal, izraeli hallgatók itteni képzésével erősíthetnénk a leendő egyetem pozícióit. Ez fiatalíthatná a várost, és fontos lenne az itteni közösségnek is – foglalta össze a kedd délelőtti megbeszélés eredményeit Hiesz György.

    A nagykövet találkozott a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének vezetőségi tagjaival, maj a Vak Bottyán János Katolikus Középiskolában tartott rendhagyó történelemórát, s ellátogatott a Bugát Pál Kórházba is.

    Ilan Mor Gyöngyösön

     
    17 kép
    Dátum: 2016-04-06 12:38:00
     


    Közösségi funkciók