3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Lányok Napja: Több női kollégát szeretne csapatába az Apollo Tyres Magyaroszágon

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.04.28. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2016-07-01 13:32
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A lányok új, friss szemléletet hoznak egy tradicionálisan férfiközpontú szakmába, a munkafolyamatokba” –- véli Bányai Tibor, az Apollo Tyres Hungary humánerőforrás igazgatója.

     
     

    Kiválóan teljesítenek a nagy pontosságot igénylő műszaki területeken a nők, friss, új szemléletet hoznak egy tradicionálisan férfi központú szakmába - ezért is fontos az Apollo Tyres számára, hogy minél több nő csatlakozzon csapatához. A nemzetközi abroncsgyártó cég tapasztalatai szerint a frissen végzett középiskolás lányok maradéktalanul megállják helyüket a fiúk között, így komolyan számítanak a nőkre a legmodernebb state-of-the-art technológiát alkalmazó, 2017 első negyedévétől termelő Gyöngyöshalászi üzemben. Ezért is csatlakoztak a műszaki orientációt segítő „Lányok Napja” rendezvényhez Gyöngyösön.

    Ugyan a járműipari szakmákat, és ezen belül az abroncsgyártást általában férfias foglalkozásnak tartják, a munkapszichológus szerint a műszaki érdeklődést segítheti, ha van ilyen területen dolgozó családtag, akár az apa vagy a fiútestvér.

    Az Apollo Tyres képzési programjához márciusban még közel 40 végzős középiskolás csatlakozott, közöttük több lány is van. A tanulmányi szerződést aláíró diákok a tanév végéig ösztöndíjat kapnak, majd a munkaszerződés megkötése után azonnal elkezdődik számukra a szakképzés. Ennek keretében lehetőségük lesz a vállalat hollandiai vagy indiai üzemeiben felkészülni a gyöngyöshalászi gyár indulására.

    „Engem elsősorban a kémia érdekelt, így annak idején vegyipari technikusnak jelentkeztem, amit most már ötödik éve tanulok. Képzésünk részeként gépészettel is foglalkozunk, illetve a gumigyártásról is szó esett már. Az Apolloval egy iskolai toborzási programon találkoztam. Vonzó volt számomra, hogy egy Magyarországon újnak számító céghez csatlakozhatom, akik külföldi képzést is biztosítanak számomra és még a költözésben is segítenek, hiszen debreceni vagyok” – mondja Bikádi Alexandra, aki idén július 1-től kezdi meg a képzést az Apollo-nál.

    Jelenleg éppen az Apollo hollandiai képzésében vesz részt Gause Alexandra. A technikus lány szerint nagyon fontos, hogy az enschede-i üzemben a gyakorlatban is elsajátíthatja mindazt, amit korábban az iskolapadban megtanult. „Az abroncsgyártás sok részfolyamatból épül fel, nekünk a teljes folyamatban részt kell vennünk, minden munkafázist meg kell ismernünk, ez nagy figyelmet igényel” – tette hozzá Gause Alexandra.

    Eperjesi Ágnes, az Apollo Tyres munkapszichológusa szerint a lányok sokszor elfordulnak a természettudományos tárgyaktól még akkor is, ha érdekli őket például a kémia vagy a matematika. Pedig ha sikeresen elvégeznek egy műszaki jellegű képzést, akkor a körülöttük lévőkből is elismerést váltanak ki. „Az Apollo első és második abroncsgyártó csoportjában dolgozó lányok jól boldogulnak a sok fiú között. Kiemelkedően megállták a helyüket a külföldi képzésen” – mondta a munkapszichológus.

    „Az Apollo Tyres kifejezetten számít a nőkre csapatában, ezért is csatlakoztunk a Lányok Napja rendezvénysorozathoz. Szeretnénk a középiskolás lányoknak is megmutatni, hogy érdemes a műszaki pályát választaniuk. Másfelől a lányok új, friss szemléletet hoznak egy tradicionálisan férfiközpontú szakmába, a munkafolyamatokba” – tette hozzá Bányai Tibor, az Apollo Tyres Hungary humánerőforrás igazgatója.


    Közösségi funkciók