3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A macedóniai Stip lehet Gyöngyös legújabb testvérvárosa

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.05.19. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2016-05-19 17:13
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Megállapodást írt alá Hiesz György gyöngyösi polgármester a macedóniai Stip városának polgármesterével, Ilcso Zaharievvel. Az együttműködés – amennyiben a két város képviselő-testülete is jóváhagyja – a remények szerint számos területre kiterjed majd.

     
     

    Hiesz György polgármester május 10-én látogatott a kelet-macedóniai Stip városába, ahol a hivatalos látogatás keretében megállapodást írt alá Ilcso Zaharievvel, Stip polgármesterével. A gyöngyösi városvezetőt Dr. Bence József, Magyarország szkopjei nagykövete is elkísérte a látogatásra, aki fontos szerepet játszott az együttműködés előkészítésében.

    - Ez lehet a hetedik testvérvárosi kapcsolata Gyöngyösnek, reméljük, hogy mozgalmas, élő, baráti kapcsolatot tudunk kialakítani –- mondta Hiesz György, aki számos területen lát lehetőséget az együttműködésre. -– A sport, a kultúra, a gazdaság mellett a két város egyetemének kapcsolata is szóba került az egyeztetéseken, bízom benne, hogy sikerül mindezt tartalommal is megtölteni.

    Ilcso Zahariev, Stip polgármestere szintén sokat vár az együttműködéstől. Városáról elmondta: az elmúlt években számos munkahelyteremtő beruházást valósítottak meg, a fejlesztéseket közül pedig kiemelte a jelenleg építés alatt álló, Stipet Szkopjéval közvetlenül összekötő autópályát, illetve az egyéb gyorsforgalmi utakat, az új repülőteret, valamint a város autóipari és borászati üzemeit.

    - Gyöngyös Stiphez hasonló méretű város, felsőoktatási intézménnyel, kiváló iparral és mezőgazdasággal, valamint nagyon szép borokkal. Azt hiszem, hogy átfogó együttműködésünk nagymértékben hozzájárulhat Macedónia és Magyarország kapcsolatának elmélyítéséhez - fogalmazott Stip első embere.

    A további egyeztetésekre szeptemberben, Gyöngyösön kerülhet sor, Hiesz György ugyanis viszontlátogatásra hívta macedóniai kollégáját a mátraaljai településre. Amennyiben a két város testülete jóváhagyja a szerződést, tízre emelkedhet a macedón és magyar testvérvárosi szövetségek száma.


    Közösségi funkciók