3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Háromszáznyolcvanmilliós fejlesztés a Felsővárosi Általános Iskolában

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.05.24. kedd
 
Utoljára módosítva: 2016-05-24 14:32
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Átadták a Felsővárosi Általános Iskolában azt a beruházást, amelynek egy új tornaterem építése mellett az udvar, a kápolnaépület és a szabadtéri sportpálya felújítása is része volt. A beruházás több mint két év alatt, mintegy 385 millió forintból valósult meg.

     
     

    - A Felsővárosi Általános Iskolában a mindennapos testnevelés bevezetésével vált szükségessé egy új tornaterem építése – idézte fel a beruházás kezdeteit ünnepi beszédében Horváth Zoltánné, az intézmény igazgatója, aki köszönetét fejezte ki az önkormányzat felé, amiért annak idején pályázott a projekt megvalósítására. Az önkormányzat 385 millió forint támogatást nyert el a beruházás megvalósítására, a munkák 2013 júliusában kezdődtek.

    - Ez a beruházás az önkormányzat állatorvosi lova – fogalmazott beszédében Hiesz György polgármester utalva azokra a nehézségekre, amelyek miatt csak jelentős késéssel sikerült átadni a beruházást. A városvezető felidézte: több kivitelező is levonult a munkaterületről, aminek következtében új közbeszerzési eljárásokat kellett lefolytatni, ez pedig hátráltatta a beruházás elkészülését. A polgármester ugyanakkor köszönetet mondott azoknak a kivitelezőknek, akik a vállalt határidőben, jó minőségben végezték el feladatukat.

    A beruházás nem csak egy teljesen új, akadálymentesített tornaterem és a hozzá kapcsolódó öltözőegységek építését foglalta magába, hanem az iskola udvarának teljes újjáépítését, a több mint százéves kápolna felújítását és számos eszköz beszerzését is. A beruházás részeként a kültéri sportpálya új burkolatot és világítási rendszert kapott. A tornaterem fűtésére napkollektorok segítenek rá, amelyek a melegvízellátást is biztosítják. Az új tornaterem berendezéséhez szükséges eszközöket is sikerült beszerezni: öltözőszekrények, padok, palánkok, labdák, zsámolyok, szőnyegek, bordásfalak és új tornaeszközök állnak a diákok rendelkezésére. A kápolna felújított és oktatási célra használatos részeinek berendezéséhez szekrényeket, könyvespolcokat, székeket, állványokat vásároltak. A felújított udvarra játszótéri eszközök, készségfejlesztő játékok, kerékpártároló, pad, virágládák kerültek.

    Új tornaterem a Felsővárosiban

     
    36 kép
    Dátum: 2016-05-24 14:31:00
     


    Közösségi funkciók