3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Bornapok: olaszrizling a város bora

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.05.27. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Molnár és Fiai Pincészet 2015-ös évjáratú olaszrizlingje nyerte el a Gyöngyös Város 2016. Évi Bora címet a mátraaljai településen. A Mátrai Borvidék Központjában 1998 óta minden évben megválasztják azt a bort, amely egy éven viselheti a városbor címet. Idén huszonhét minta közül választotta ki a legszebbet a szakmai és társadalmi zsűri.

     
     

    A városbor kiválasztása az Orbán-nap idején rendezendő Mátrai Bornapok egyik legfontosabb eseménye. A Gyöngyös Város Bora címre a Gyöngyösi Hegyközség tagjai olyan 2015-ös évjáratú, száraz fehér borral nevezhettek, amely borversenyen arany- vagy ezüstérmet nyert. Idén a felhívásra összesen huszonhét mintát küldtek be a borászok, a két zsűri ezek közül választotta ki a legszebbet.

    - Csodálatos borokat kaptunk, a két bírálóbizottság tényleg nehéz helyzetben volt. Jó volt az évjárat, és a borászok is kiváló munkát végeztek, tényleg csodálatos borokat kóstolhattunk - fogalmazott Nagy István, a Gyöngyösi Hegyközség elnöke, aki a Gyöngyös volt polgármestereiből – Szabó Gyula, Keresztes György és Faragó László – álló társadalmi zsűrit vezette. A szakmai zsűriben az ország számos pontjáról érkezett, kiváló borászok foglaltak helyet, a bírálatban Béleczky Mihály, Módos Péter, Nyikos István és Kamocsay Ákos vett részt Hiesz György polgármester mellett.

    A két zsűri százpontos rendszerben, vakon bírálta a borokat, és az összesített eredmény alapján kiemelte az öt legjobbat, amelyek egy újabb bírálaton estek át. A legjobbnak a Molnár és Fiai Pincészet olaszrizlingje bizonyult, amely egy éven át viselheti a Gyöngyös Város Bora címet.

    - Az öt csúcsbor között már nagyon nehéz volt igazságot tenni, hiszen mind kiváló bor volt - mondta Hiesz György polgármester, aki elárulta: a legjobbak közé egy olaszrizling, egy szürkebarát, két sauvignon blanc, illetve egy irsai olivér került. - Jó évjárat volt a 2015-ös, még a sokat látott szakmai zsűri is elcsodálkozott néha, milyen kiváló borok vannak a Mátrában. A győztes egy nagyon harmonikus, szép bor, amely méltán viselheti a városbor címet, gratulálok a borásznak, Molnár Gábornak.

     

    A városbor ünnepélyes kihirdetésére a Mátrai Bornapok rendezvényén, a Fő téren került sor pénteken. A háromnapos rendezvényen a borvidék legkiválóbb borászai kínálják boraikat, a színpadon pedig mások mellett az Irie Maffia, Fábián Juli és Zoohacker, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Margaret Island is fellép.

     

    A bornapok részletes programja itt>>


    Közösségi funkciók