3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Együtt a diáktanáccsal a fiatalokért

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.06.13. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Együttműködési megállapodást kötött a gyöngyösi önkormányzat és a Gyöngyös Városi Diáktanács (GYVDT). A dokumentumot hétfőn írta alá Hiesz György polgármester és Spisák Bence, a diáktanács elnöke.

     
     

    A jövőben a Gyöngyös Városi Diáktanács is véleményezheti majd a gyöngyösi képviselő-testület ifjúságot érintő előterjesztéseit, ezzel is segítve a döntéshozók munkáját. Egyebek mellett ezt is tartalmazza a GYVDT és az önkormányzat között létrejött együttműködési megállapodás, amelyet hétfőn, a GYVDT közösségi helyeként szolgáló Kolorbár nevű szórakozóhelyen írt alá Hiesz György polgármester és Spisák Bence, a diáktanács elnöke.

    - Szinte nincs is olyan döntése a képviselő-testületnek, ami közvetlenül vagy közvetve, de ne érintené a fiatalokat. Ha azt szeretnénk, hogy a diákok tanulmányaik után visszatérjenek a városba, és itt keressék boldogulásukat, akkor el kell érnünk, hogy valóban magukénak érezzék a várost, ehhez pedig fontos, hogy bevonjuk őket a döntés-előkészítésbe. Javaslatokat, ötleteket várunk tőlük, és ha a diáktanács folyamatos működése biztosított lesz, az együttműködésnek mindkét fél élvezi majd az előnyeit - fogalmazott az aláírást követően Hiesz György polgármester.

    Spisák Bence GYVDT-elnök kiemelte: a diáktanács tavaly októberi megalakulása óta az önkormányzat folyamatosan segíti a szervezet munkáját, amely a jövőben nem csak a város ifjúsági koncepciójának kidolgozásában is részt kíván venni, hanem a városi rendezvények lebonyolításában is szerepet vállal önkéntes fiatalok részvételével. A felek a megállapodásban azt is rögzítették, hogy kiemelet figyelmet fordítanak a megfelelő információáramlásra és együttműködésre többek között a drogprevencióval kapcsolatban.


    Közösségi funkciók