3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Csépe György nevét viseli a gyöngyösi strand

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.06.18. szombat
 
Utoljára módosítva: 2016-06-18 21:34
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Dr. Csépe György nevét viseli a gyöngyösi uszoda és termálfürdő. A szombati névadó ünnepségen a néhai pedagógus, sportszakember emlékművét is felavatták, a strand két medencéjét pedig két úszóedzőről, Snakóczki Béláról és Horváth Miklósról nevezték el.

     
     

    A gyöngyösi képviselő-testület a Gyöngyösi Úszó Alapítvány és az alapító, Roska László javaslatára 2015 novemberében döntött az uszoda és a két medence elnevezéséről. A névadó ceremóniát szombaton rendezték, az ünnepségen Hiesz György polgármester azt mondta: szerencsés az a közösség, amely saját köreiben talál olyan személyeket, akik életművük révén méltók arra, hogy létesítmények viseljék a nevüket. A városvezető szerint ilyen személy dr. Fejes András is, akinek a nevét a városi sportcsarnok homlokzatán olvashatjuk, és ilyen dr. Csépe György, valamint Snakóczki Béla és Horváth Miklós is.

    Dr. Csépe György pedagógusként dolgozott, 1961-től nyugdíjazásáig a gyöngyösi József Attila Szakközépiskola kollégiumának igazgatója volt. Elkötelezettje volt az úszósportnak és az olimpiai mozgalomnak, sokat tett a városban az óvodai, általános iskolai kötelező úszásoktatás bevezetéséért, elnöke volt a Gyöngyösi Úszó Alapítványnak, valamint alelnöke a Heves Megyei Úszó- és Vízilabda Szövetségnek. Lánya, Gabriella két olimpián is részt vett úszóként, Barcelonában hatodik helyezést ért el. Csépe Gabriella megemlékezésében arról beszélt, édesapjának nagy szerepe volt abban, hogy akkor sem adta fel, amikor társai már szünidejüket töltötték, rá azonban olimpiai felkészülés várt.

    Csépe Gabriella felkészítésében fontos feladata volt annak a Snakóczki Bélának, akinek a nevét szombattól a strand 33 méteres medencéje viseli. Csakúgy, mint az 50 méteres medence névadója, Horváth Miklós, ő is a gyöngyösi úszósport nagy alakja volt.

    A megemlékezésen dr. Magda Róbert, a Gyöngyösi Úszó Alapítvány elnöke és Roska László, az alapítvány alapító tagja is beszédet mondott, kihangsúlyozva: külön öröm, hogy a névadó ünnepségre a Magyar Úszás Napján kerülhetett sor. Dr. Csépe György emlékét a strandon bronz dombormű őrzi, míg a medencék névadóinak emlékét két réztáblán örökítették meg az utókor számára.

    Dr. Csépe György nevét viseli a strand

     
    37 kép
    Dátum: 2016-06-18 21:20:00
     


    Közösségi funkciók