3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Új lift a polgármesteri hivatalban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.06.29. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Lift segíti a gyöngyösi polgármesteri hivatal épületében ügyeiket intéző városlakók feljutását a magasan lévő szintekre. A felvonó elsősorban a nehezebben mozgó idősek, kismamák dolgát fogja megkönnyíteni, míg a mozgáskorlátozottak a földszinti ügyféltérben intézhetik ügyeiket.

     

    Új liftet állítottak üzembe a polgármesteri hivatal hátsó épületszárnyában. A felvonóra régóta nagy szükség volt, a nehezebben mozgó idősek vagy kismamák eddig ugyanis csak lépcsőn tudták megközelíteni a magasabban lévő igazgatóságok vagy például a járási hivatal irodáit.

    Az önkormányzat korábban is tett lépéseket a könnyebb ügyintézés érdekében, a legnagyobb ügyfélforgalmat bonyolító irodák a földszintre költöztek, a szociális, a lakás- és az adócsoport munkatársai is lépcsőzés nélkül közelíthetők meg. A Fő térről akadálymentesen elérhető ügyféltér is a városlakók rendelkezésére áll, az ügyintézők a legtöbb esetben itt nyújtanak segítséget és adnak felvilágosítást. Az új lifttel elsősorban az idősek, a kismamák, a mozgásukban csekély mértékben korlátozottak feljutását kívánta megkönnyíteni a hivatal.

    A mintegy 17 millió forintból megépített lift üzembe állításával nem ért véget a polgármesteri hivatal akadálymentesítése, az udvari lépcsőre ugyanis úgynevezett lépcsőjárót terveznek, amely lehetővé teszi majd, hogy a mozgáskorlátozottak is igénybe vehessék a felvonót, az épület sajátosságai miatt ugyanis a lift a félemeletről indul. Erre egyébként a legritkább esetben van szükség, hiszen az ügyintézők ügyfélfogadási időben kimennek az ügyfelekhez az ügyféltérbe, ahol a járási hivatal ügyintézője is várja a lakosokat.


    Közösségi funkciók