3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Semmelweis-nap kitüntetésekkel

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.06.30. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2016-06-30 17:31
 
    Szerző: Suha Péter
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Dr. Gombos Margit és Dr. Kriszten Éva vette át a Gyöngyös Egészségügyéért kitüntetést.

     
     

    A legdrágábbal dolgoznak, a legdrágábbra ügyelnek: az egészségre - így köszöntötte az egészségügyi dolgozókat Hiesz György polgármester a már hagyományos városi Semmelweis-napi ünnepségen.

    Ezúttal dr. Gombos Margit háziorvos és Dr. Kriszten Éva gyermekorvos vehette át a város legrangosabb ágazati elismerését, a Gyöngyös Város Egészségügyéért Kitüntetést.

    Köszöntőjében a polgármester nem csak a kitüntetetteknek, hanem minden egészségügyi dolgozónak köszönetet mondott áldozatos munkájáért, kitartásáért és elhivatottságáért.

    Mint mondta, mindezekkel együtt az ünnepen is szót kell ejteni a problémákról is: az ágazat alulfinanszírozottságáról, az orvosok és szakdolgozók elvándorlásáról, az alacsony bérekről és a szakemberhiányról.

    A közelmúltban történt sajnálatos gyermekhalálról is szót ejtett, hangsúlyozva, hogy a médiában „felelőtlen és hazug állítások garmadája jelenik meg” az eset kapcsán, s nyomatékosította, hogy a már lezárult vizsgálatok alapján is egyértelmű, hogy az ügyben érintett védőnő „volt az egyetlen, aki nem hibázott.”

    - Gyöngyös 2003 óta ismeri el az egészségügyi dolgozók munkáját, az eltelt időszakban szinte valamennyi egészségügyi szakma valamely kiváló képviselője kapott már elismerést - jegyezte meg végül a polgármester, hozzátéve: most először fordul elő, hogy a kórház külön ünnepel, miután a képviselő-testület ezúttal a két kitüntetés egyikét sem kórházi dolgozónak ítélte oda, és emiatt a kórház külön ünnepséget szervezett.

    Azt mondta, javasolni fogja, hogy a jövőben az egyik díjazott mindenképp a kórház gárdájából kerüljön ki.

    A kitüntetettek köszönő szavaikban egyaránt a szakma szépségeit és nehézségeit is megemlítették, dr. Gombos Margit összegzésként úgy fogalmazott: aki pontosan és örömmel végzi a munkáját, annak ünnep a munkanapja.

    A díjátadó ünnepség - melyet a Musica Mansueta Kamarazenekar, Kévés Tünde és Matus Nikolett műsora színesített - végeztével Besze Andrea, az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke mondott pohárköszöntőt. Ebben az egészségügyi dolgozók munkáját méltatta, melyet a közismert nehézségek ellenére is elhivatottan végeznek.

    A kórház is ünnepelt

    A Bugát Pál Kórház sajtóközleményben tudatta, hogy a főigazgató főorvosi és adjunktusi kinevezéseket, valamint dicséreteket és elismerő okleveleket adott át az arra érdemeseknek.

    Az ünnepségen megköszönték Matus Miklós, a Bugát Pál Kórház Alapítvány kuratóriumi elnökének munkáját, és bejelentették azt is: dr. Gulyás Zoltán, onkológus főorvos, Gyöngyös díszpolgára Pro Sanitate Díjat vehet át a minisztertől a központi ünnepségen, míg Miniszteri Oklevél elismerésben Balázs Ferencné szakápoló, a belgyógyászat munkatársa részesül.


    Közösségi funkciók