3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Egyetemvárosi címet kapott Gyöngyös

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.07.08. péntek
 
 
    Szerző: Ollé Elina
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Egyetemvárosi címet kapott Gyöngyös, miután az egri Eszterházy Károly Főiskola, a Károly Róbert Főiskola, valamint a jászberényi és a sárospataki főiskola egyesülésével létrejött új intézmény egyetemmé vált.

     
     

    Július elsejétől az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusaként működik a gyöngyösi főiskola, ezzel Gyöngyös – Eger, Jászberény és Sárospatak társaságában – egyetemvárosi címet kapott. Az igazoló okiratot Hiesz György polgármester vette át az Eszterházy Károly Egyetem díszünnepségén.

    A városvezető szerint az összeolvadással a városban 1962-től jelen lévő oktatási intézmény jövője is biztossá vált. Hiesz György úgy fogalmazott: más, komoly alternatíva nem állt az intézmény előtt, amelynek a megszűnése is felmerült már korábban. A polgármester szerint a városnak fontos, hogy Gyöngyösön marad a mezőgazdaság-tudományi kar, azt azonban a városvezető sajnálja, hogy műszaki képzés egyelőre nem jön létre, holott a térségben jelen lévő gazdasági potenciál ezt indokolná.

    – Sajnos ezt nem engedélyezték az egyetemnek, pedig egy 50 kilométeres körben, amelybe beletartozik Gyöngyös, Jászberény, Jászárokszállás, Jászfényszaru, Hatvan, a Mátrai Erőmű környéki ipari park, Eger, óriási a gazdasági potenciál, hatalmas munkaerőigénnyel, amely megfelelő műszaki képzést is igényelne, és jó lenne helyben képezni fiatalokat, hogy itt maradjanak - fogalmazott a polgármester.

    Eger, Gyöngyös, Jászberény és Sárospatak együttműködésével az ország legnagyobb vidéki egyeteme jött létre, amely az érintett városok számára azt is jelentheti, hogy növekszik népszerűségük a fiatalok, a továbbtanulni vágyók körében. Az egyetemmé válás tiszteletére rendezett díszünnepségen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédében az intézményekben jelen lévő sokrétű diszciplináris felkészültséget, a jól működő kutatóintézeteket és a kiváló tanítói gárdát emelte ki. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem ideiglenes intézményvezetője arról beszélt: a négy intézmény együttműködésével Eszterházy Károly kétszázötven éves álmát sikerült hosszas előkészítő munka árán megvalósítani.


    Közösségi funkciók