3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Megkezdődnek az útfelújítások

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.07.21. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Több helyen is útfelújításokat végeznek Gyöngyösön a nyári hónapokban. A legnagyobb munkákat a Deák Ferenc és a Harrer Ferenc, valamint a Jókai és a Puskin utcák kereszteződésében kialakítandó körforgalmak jelentik, de ezen kívül is többfelé kell számítani jelentősebb beavatkozásra.

     

    A két körforgalom kiépítésének idején - várhatóan szeptember végéig - forgalmirend-változásra kell számítani, ezekről itt írunk bővebben. Ezen kívül folyamatban van a zsellérközös területek közművesítése, a Tűz, Csobánka, Dózsa György és Vezekényi utcák által határolt területen várhatóan szeptember végéig tartanak a munkák.

    Több utca is megújul a nyáron a városban, emiatt számos helyen kell kisebb-nagyobb forgalomkorlátozásra számítaniuk az autósoknak. A Bajcsy-Zsilinszky utca a Platán út és a Béke tér közötti szakaszon újul meg, a Kismérges utat a Gáspár Zsigmond és a Mikes Kelemen utca közötti szakaszon újítják fel, de munkálatokra kell számítani a Róbert Károly út szervizútján is, a Bajcsy-Zsilinszky és a Platán, valamint a Bajcsy-Zsilinszky és a Vörösmarty út közötti szakaszon. Ez utóbbi szakaszon a járdákkal együtt újítják fel az útburkolatot. Az Erőmű utca a parkolókkal együtt újul meg, a Határ út pedig a Kertész közzel együtt kap új burkolatot. A dombon megújul a Harrer Ferenc utca egy szakasza, és a Kócsag úti pavilonsor mögötti parkolókat is felújítják. Munkák folynak majd a Verseny utca belső szervizútján és a Nádor utcában is. A felújításokat a kivitelező ütemezetten végzi a tervek szerint augusztus eleje és szeptember vége között. Az autósoknak időszakos forgalomkorlátozásra és útszűkületre kell számítaniuk.

    Közműépítés kezdődik augusztus végén a Menház, a Verseghy, a Rozgonyi és a Sárosi utcában valamint a Vargák terén. A munkálatok ideje alatt az ottlakók használhatják majd az utakat, a többi autósnak azonban érdemes lesz kerülőutakat keresnie.

    Szeptember végén indul a parkolóépítési program. Gyeprácsos parkolókat alakítanak ki a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Fecske úton az óvodánál, illetve az orvosi rendelőnél, a Zöldhíd utcában a tornacsarnok mögött, valamint a Dobó utcában és a Városkert utcában. A Hertelendy út belső szervizútjain a burkolat alapépítése fog megtörténni ősszel.

    Két helyen is gyalogátkelőt építenek, a Platán és az Esze Tamás utca kereszteződésében, illetve az Országút utcában. Gyalogos átvezetés épül ki a Püspöki úton a templommal szemben, és az Olimpia úton az orvosi rendelőnél. A munkáltok szeptember-októberre tehetők. Közben folytatódik a járdaépítési program is, a városban számos járdaszakasz újul meg a nyáron.

    A munkák ideiglenesen forgalomkorlátozással, útszűkülettel járhatnak, ezért az önkormányzat ezúton is kéri a lakosság türelmét, bízva abban, hogy őszre biztonságosabbá, járhatóbbá válnak a város útjai, ami mindannyiunk közös érdeke. A következő hónapokban is folytatódik a kátyúk javítása, ami több helyen kisebb útszűkületet eredményezhet. A kátyúkkal kapcsolatos bejelentéseket Molnár József beruházási főelőadóhoz juttathatják el a molnar.jozsef@hivatal.gyongyos.hu email-címre.


    Közösségi funkciók