3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Energetikai korszerűsítés a gyöngyösi strandon

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.09.26. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2016-09-26 15:56
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Hivatalosan is átadták a gyöngyösi Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand területén azt az energetikai beruházást, amely nem csak hatékonyabbá teszi a fürdő üzemeltetését, de környezetvédelmi szempontból is jelentős előrelépést jelent.

     
     

    Mintegy 43 millió forintból valósult meg a gyöngyösi Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrandon az az energetikai beruházás, amellyel szinte teljes egészében megtakarítható a medencék fűtéséhez eddig használt távhő, valamint jelentős megtakarítás érhető el a víz- és szennyvízdíjak terén.

    Az újonnan beépített és augusztus közepétől élesben is működő berendezések a medencék elfolyó vizének hőenergiáját hasznosítják hőcserélők segítségével, a legkorszerűbb, úgynevezett „ultraszűrők” beépítésével pedig lehetővé teszik, hogy a korábban a közcsatornába vezetett szennyvíz tisztítás után a Nagy-patakba engedhető legyen, mivel a kezelt víz minősége sokkal jobb a patakénál. A beruházás a strand saját kútjából származó víz kezelésével a kommunális vízhasználatot is kiváltja, így a szennyvíz- és csatornadíjak mellett egy harmadik területen is jelentős megtakarítás érhető el, miközben a legkorszerűbb technológiát használó fejlesztés a környezeti terhelést is nagy mértékben csökkenti.

    A gyöngyösi önkormányzat a beruházás 43 millió forintos költségeiből 12 millió forintot fedezett, a fennmaradó 31 millió forintot egy gyöngyösi vállalkozás, a Vízreform Kft. állta, amely a megtakarításból kapott részesedés fejében finanszírozta a fejlesztést. Az előzetes számítások szerint a beruházás évente 15-20 millió forintos megtakarítást eredményez, így a vállalkozó költségei két-két és fél év alatt megtérülnek. Ezt követően a megtakarítás teljes összege az önkormányzati tulajdonú Gyöngyösi Sportfólió Kft.-nél jelentkezik. Hiesz György polgármester az átadón úgy fogalmazott: az önkormányzat szeretné a beruházás által keletkezett megtakarítást a strand további fejlesztésére fordítani, ami akár új medencék kialakítását és új eszközök vásárlását is jelentheti.


    Közösségi funkciók