3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Idősek köszöntése: példák és példaképek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.10.05. szerda
 
Utoljára módosítva: 2016-10-05 11:57
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Gyöngyös időseit várták kedden délután az idősek világnapja alkalmából a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban rendezett városi ünnepségre, amelyen Hiesz György polgármester a szépkorúak mellett külön köszöntötte a jubiláló házaspárokat.

     
     

    Gyöngyösön mintegy tízezer hatvan évnél idősebb ember él, ami a város teljes lakosságának egyharmadát teszi ki – idézte a statisztikai adatokat beszédében a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége által alapított „Idősbarát Polgármester” címmel kitüntetett Hiesz György, aki kiemelte: egy település, egy közösség minőségét, tisztességét az is jelzi, hogy hogyan bánik az idősekkel, hogyan becsüli meg őket, hogyan támaszkodik bölcsességükre, nagy-nagy szakmai és emberi tapasztalatukra.

    A városvezető felidézte az önkormányzat képviselő-testületének közelmúltbeli döntéseit, amelyekkel az idősek mindennapjait igyekezett kényelmesebbé, szebbé tenni. Hiesz György az Idősek Bentlakásos Otthonának és az Idősek Klubjának felújítása mellett a hetven éven felüliek kommunális adójának eltörlését, a házassági évfordulót ünneplők, valamint a kilencven, kilencvenöt és száz éves születésnapjukat megélők köszöntését említette, illetve azt a pályázati alapot, ahonnan az idősügyi szervezetek, intézmények, klubok pénzt remélhetnek szabadidős tevékenységükhöz.

    Az önkormányzat ötödik éve köszönti az idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepségen az ötvenedik és a hatvanadik házassági évfordulójukat ünneplő párokat, idén első alkalommal pedig egy hetvenéves jubileum megünneplésére is mód nyílt. Hiesz György polgármester összesen tizenöt párnak adta át ajándék kíséretében az önkormányzat emléklapját.

    – Nagy dolog ez, hisz\' ma a házasságok jó része pár éven belül válással végződik – mondta a városvezető. – Pedig a mai fiatalok is úgy kezdik a pap és az anyakönyvvezető előtt, hogy örök hűséget, kitartást ígérnek egymásnak. Majd az első konfliktusok, egy-egy törvényszerű nehézség után jön a szakítás. Önök azonban végig hittek, hisznek a házasság intézményében, egy életen át tartó párkapcsolatban, a család fontosságában, összetartó erejében. Példát mutatva a mai fiataloknak.

    Idősek napja

     
    32 kép
    Dátum: 2016-10-05 11:45:00
     

    A köszöntések után a város szépkorúit a Kuttyomfitty társulat előadásával ajándékozta meg az önkormányzat, majd dr. Tatár László alpolgármester pohárköszöntőjét követően koccintásra és kötetlen beszélgetésre várták az ünnepelteket.

    Egy nappal korábban a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ két intézményében, az Idősek Klubjában és az Idősek Bentlakásos Otthonában is köszöntötték a lakókat.


    Közösségi funkciók