3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Tisztítják az ivóvízhálózatot

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.10.06. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az elmúlt időszakban több, az ivóvíz minőségét kifogásoló lakossági jelzés is érkezett az önkormányzathoz. A Heves Megyei Vízmű Zrt. a polgármesteri hivatal érdeklődésére közölte: az ivóvíz klórtartalma határérték alatti, az íz- és szagproblémák elkerülése érdekében pedig mechanikus tisztítást és hálózatöblítést végeznek.

     

    A legtöbb esetben az ivóvíz ízére és szagára panaszkodtak a gyöngyösi lakosok, a probléma pedig a legutóbbi képviselő-testületi ülésen is előkerült. Ezt követően a polgármesteri hivatal szakemberei írásban kértek tájékoztatást az ivóvízhálózatot üzemeltető Heves Megyei Vízmű Zrt.-től, amely a napokban juttatta el válaszát a hivatalnak.

    E szerint a vízmű a vonatkozó kormányrendeletnek megfelelően végzi a vízellátó rendszer fertőtlenítését a szolgáltatott ivóvíz minőségének biztosítása érdekében. A hálózaton esetlegesen jelentkező íz- és szagproblémákat az ivóvízhálózat belső falán kialakult lerakódások és a fertőtlenítőszer között kialakult reakciók okozhatják. Ezen reakciók elkerülése érdekében a hálózati vezetékszakaszokon mechanikus – szivacsos – tisztítást, illetve hálózatöblítéseket végeznek. A beérkezett fogyasztói panaszok alapján az adott hálózatszakaszokat kiemelten kezelik, és soron kívül elvégzik a szükséges beavatkozásokat. Ezidáig öt utcában történt mechanikus tisztítás, illetve harminchárom utcában hálózatöblítés. A társaság tájékoztatása szerint a tisztított vezetékszakaszokon a probléma már nem észlelhető.

    A Heves Megyei Vízmű Zrt. a fertőtlenítőszer adagolásának ellenőrzése érdekében online klórszintmérő berendezést telepített, amely huszonnégy órás felügyeletet biztosít. Emellett folyamatos laboratóriumi mérésekkel ellenőrzik a hálózati vízminőséget. Eddigi méréseik alapján a kötött és szabad aktív klór, illetve az egyéb klórozási melléktermékek nem, vagy határérték alatti tartományban voltak kimutathatók.


    Közösségi funkciók