3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kitüntetések a szociális munka napján

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.11.11. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Átadták a „Gyöngyös Város Szociális Ügyéért” kitüntetést és az „Elfogadás díját” a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban a szociális munka napja tiszteletére rendezett városi ünnepségen. A gyöngyösi önkormányzat által alapított kitüntetést Rédeiné Gulyás Gabriella, míg a civil szervezetek és magánszemélyek által odaítélt „Elfogdás díját” Palik Tibor vehette át.

     
     

    - Szociális munkát végezni jóval több, mint munka, igazi közszolgálat, élethivatás a szó legnemesebb értelmében – fogalmazott ünnepi beszédében dr. Tatár László alpolgármester a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen. A városvezető szerint ez a nap jó alkalmat kínál arra, hogy az önkormányzat köszönetet mondjon azoknak, akik mindig csak adnak, azonnali, gyakran életmentő segítséget nyújtanak, miközben a szakmai segítségen túl szeretetteljes odafigyelést, emberi gondoskodást nyújtanak a rászorulóknak.

    A Gyöngyös Város Önkormányzata által alapított „Gyöngyös Város Szociális Ügyéért” kitüntetést immár tizenkettedik alkalommal adták át, az elismerést idén Rédeiné Gulyás Gabriella, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Naplemente Gondozási Egységének munkatársa vehetett át. A gondozónő 1966. augusztus 5-én született Jászberényben. Gyermekéveit, egészen hét éves koráig szülővárosában töltötte. Szülei válását követően került a Mátra lábához, Mátrafüredre. Érettségit a hatvani Bajza József Egészségügyi Szakközépiskola és Gimnázium diákjaként szerzett. Az érettségit követően, 1984-ben rögtön a gyöngyösi Bugát Pál Kórház csecsemő- és gyermekosztályán kezdett el dolgozni, és ezen a munkahelyen maradt egészen első gyermeke születéséig. 1988-ban kötött házasságot Rédei Józseffel, első gyermekük, Gergely 1991-ben látta meg a napvilágot. A gyermekáldás okozta öröm 1995-ben talált ismét a családra, amikor második fiuk, Bálint is megszületett. Rédeiné Gulyás Gabriella második gyermekének születése után, tizennyolc évvel ezelőtt került a gondozási központba, azóta gondozza Gyöngyös város időskorú lakóit.

    Az önkormányzati kitüntetés után adták át az „Elfogadás díját”, amelyet civil szervezetek és magánszemélyek alapítottak Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatójának felhívására. A díjat idén nyolcadik alkalommal adták át, a kitüntetést olyan személyek, szervezetek kaphatják, akik Gyöngyösön és térségében önzetlen tevékenységükkel jelentős és hosszú távon is mérhető életminőségbeli változást értek el a tartós betegségben és fogyatékossággal élők csoportjánál. Az elismerést idén Palik Tibor, az ÉLPAK Zrt. vezérigazgatója, a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének elnöke vehette át. Palik Tibor cégei, többprofilú sikeres gazdasági tevékenysége okán a régió egyik kiemelkedő vállalkozója, akinek turisztikai beruházásai számos fejlesztéshez segítették a Mátrát. Palik Tibor rendszeresen támogatja a sportot, a kultúrát és az egészségügyet, és évtizedek óta segíti a gyöngyösi értelmi fogyatékos embereket. Számos szabadidős tevékenységet, jótékonysági rendezvényt, országos megmozdulást támogatott, amelyek segítették a velük foglalkozó intézmények, szervezetek munkáját, hozzájárult ahhoz, hogy a fogyatékos emberek maradandó élményhez jussanak. A háromgyermekes családapa segítő hozzáállása, személyén keresztül az általa vezetett cégek társadalmi felelősségvállalása a térség vállalkozásai számára mintául szolgálnak – hangzott el a kitüntetett méltatásában.

    A kitüntetések átadását követően Hiesz György polgármester pohárköszöntőjében rámutatott: a szociális munka napján a legrosszabbul fizetett szakma képviselőit köszöntik. A városvezető szerint azonban épp ők azok, akik nem panaszkodnak az alacsony fizetés miatt, hanem a munkájukért kapott mosolyokkal, simogatásokkal, könnyekkel próbálják pótolni a fizetést, amit a fenntartó nem ad meg. Hiesz György azt mondta: az önkormányzat már gondolkozik azon, hogyan tudná anyagilag is kifejezni háláját az odaadó munkáért, amelyet a szociális területen dolgozók végeznek. Palik Tibort méltatva a polgármester azt mondta: a vállalkozó példát állít mindnyájunk elé, hiszen a mai társadalom nem figyel kellőképpen az elesettekre, ezért fontosak az olyan emberek, akik ha megtehetik, figyelmet fordítanak a rászorulókra, és segítik őket.

    A szociális munka napja

     
    27 kép
    Dátum: 2016-11-11 10:22:00
     


    Közösségi funkciók