3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A Berze és a Felsővárosi iskola nyerte a helytörténeti vetélkedőt

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.11.11. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A középiskolások között a Berze Nagy János Gimnázium, míg az általános iskolások versenyében a Felsővárosi Általános Iskola bizonyult a legjobbnak a gyöngyösi önkormányzat által szervezett hagyományos helytörténeti vetélkedőn. A résztvevők munkáját tanulmányi kirándulással hálálja meg a gyöngyösi önkormányzat.

     

    Hat középiskolás és négy általános iskolás csapat vett részt a gyöngyösi önkormányzat által szervezett Helytörténeti Vetélkedőn. A város nyolc iskolájából érkezett diákokat Hiesz György polgármester köszöntötte a versenynek helyet adó Vachott Sándor Városi Könyvtárban, ahol egész délelőtt dolgoztak a csapatok a feladatok megoldásán. A városvezető köszöntőjében felidézte a verseny múltját, hiszen huszonhét évvel ezelőtt rendezték az első vetélkedőt a városban, így a viadal az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező eseménye Gyöngyösnek, amely nem csak a helytörténeti ismeretanyag elsajátításában, de sok esetben saját családjuk történetének megismerésében is segíti a diákokat. Az idei feladatok a gyöngyösi mesterségek köré szerveződtek, a versenyző csapatoknak a céhektől az ipari parkig terjedő történelmi időskálán kellett felkészülniük a vetélkedőre, és megválaszolni a különféle kérdéseket. A verseny két szakmai zsűrijét Dr. Horváth László történész, a szolnoki Damjanich János Múzeum igazgatója és Báryné Dr. Gál Edit történész, a Mátra Múzeum igazgatója vezette, a bírálók szerepét a helyi könyvtár és a Mátra Múzeum szakemberei vállalták magukra.

    A vetélkedő a középiskolások között hozta a legélesebb versenyt, az első két helyen végzett csapat ugyanis azonos pontszámmal zárta a vetélkedőt, így villámkérdések döntöttek az első hely sorsáról. Végül a Berze Nagy János Gimnázium I. számú csapata, a Seress Viktor, Vincze Erik, Vincze Soma összetételű hármas szerezte meg az első helyet a Berze Nagy János Gimnázium II. számú csapat előtt, amelynek Koczka Bence, Kupás Vendel és Váradi Ákos voltak a tagjai. Mindkét berzés csapatot Gruber Csilla tanárnő készítette fel a versenyre. A harmadik helyen a Vak Bottyán János Katolikus Szakgimnázium csapata végzett, Pádár Miklós tanítványai – Molnár Bence, Nagy-Kovács Patrik és Papp Szabolcs – szintén kiválóan teljesítettek.

    Az általános iskolások versenyében a Felsővárosi Általános Iskola Dudás Eszter, Matekovics Márk, Rusznyák Eszter és Vernyik Attila összetételű csapata bizonyult a legjobbnak, a nyolcadik osztályos fiatalokat Tuziné Domoszlai Ágnes készítette fel a versenyre. A képzeletbeli dobogó második fokára a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola diákjai állhattak fel, a Bágyi Nóra és Hevesi Mária felkészítése mellett dolgozó csapatot Dobóczi Kamilla Zoé, Lehotai Annabella Ronetta, Sulyok Zoltán és Turi Zsombor alkotta. Az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai a harmadik helyet szerezték meg; Bacsó Brigittát, Dobrocsi Dórát, Kerbel Emilit és Kiss Vanesszát Kovácsné Kovács Viktória készítette fel a vetélkedőre.

    A résztvevő csapatok tagjai Hiesz György polgármestertől vették át az ajándékcsomagokat, a legjobban teljesítők pedig szolnoki tanulmányi kiránduláson is részt vehetnek.


    Közösségi funkciók