3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Veszélyes tendenciát lát a polgármester

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.11.22. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Veszélyes tendenciának nevezte Hiesz György polgármester azt az egyre gyakrabban előforduló jelenséget, hogy a városban megvalósuló fejlesztéseket egyes önkormányzati képviselők idő előtt jelentik be, úgy, hogy annak előkészítésében nem vállaltak szerepet.

     
     

    Mint a városvezető keddi sajtótájékoztatóján fogalmazott: nagyobb beruházások – mint például az Avar Hotel újraélesztése esetében – ez akár a fejlesztések megvalósulását is veszélyeztetheti.

    – Az elmúlt két év egyhangú szavazással elfogadott költségvetése a legjobb példa arra, hogy a város képviselő-testülete viszonylagos békében dolgozik – kezdte sajtótájékoztatóját Hiesz György polgármester, aki úgy fogalmazott: a konszenzus ellenére lát veszélyes tendenciákat. – Egyre gyakrabban találkozom a jelenséggel, hogy az egyik képviselő kijár egy fejlesztést, forrást keres hozzá, segít a megvalósításában, aztán egy másik képviselő pedig bejelenti, hogy elkészült, ezzel learatva az érdemtelenül megszerzett babérokat. Sokáig hezitáltam, hogy a sajtó elé álljak-e ezzel, de aztán olvastam egy cikket a Heves Megyei Hírlapban, amely az utolsó cseppet jelentette a pohárban. Ebben a cikkben Faragó Tamás képviselő az Avar Szálló értékesítéséről beszél. Évek óta próbálunk vevőt találni az Avar Szállónak, de ezidáig nem jártunk sikerrel. Bő egy hónappal ezelőtt egy volt gyöngyösi önkormányzati képviselő ajánlott egy vevőjelöltet, akivel október 13-án találkoztam, s megegyeztünk abban, hogy az önkormányzat segíti majd a további területszerzésben, mert a rendkívül rossz építési adottságokkal rendelkező épületet csak jelentős fejlesztések után tudná hatékonyan üzemeltetni. Erről be is számoltam a képviselő-testületnek, és zárt ülésen döntöttünk a szálloda bővítéséhez szükséges telek eladásáról. Egy szálloda megvásárlásakor nagyon komoly összegekről folyik az alkudozás, amit egy idő előtti nyilatkozat olyan mértékben is befolyásolhat, ami az üzlet meghiúsulásához is vezethet, ezzel pedig a város is veszítene. Szerencsére az üzletet megkötötték, a szálló elkelt, így bízhatunk a jelenleg is folyamatosan bővülő mátrai turizmus további fejlődésében. Azonban azt nem szeretném, ha képviselőink mint óvodás gyerekek a homokozóban versenyt futnának azért, melyik fejlesztést ki jelenti be elsőként. Ez a tendencia nagyon komoly veszélyeket rejt, ezért éreztem úgy, hogy fel kell emelnem a szavam ellene – mondta a polgármester, majd hozzátette: természetesen az a legfontosabb, hogy a fejlesztések megvalósuljanak, hogy Gyöngyösnek és Mátrafürednek legyen végre szállodája.

    Hiesz György úgy fogalmazott: azt szeretné, ha mindenki a város érdekét tartaná elsődlegesnek, és nem az önös politikai érdekeit.

    A szálló további sorsával kapcsolatban további részleteket a polgármester egyelőre nem kívánt mondani, a képviselő-testület decemberi ülésén dönthet a bővítéshez nélkülözhetetlen, fél hektáros telek eladásáról, ezt követőn készülhetnek el az első látványtervek, amelyekkel a nyilvánosság elé lehet majd állni. Az azonban szinte biztos, hogy a patinás szálloda a jövőben konferencia- és wellnesshotelként üzemel majd.


    Közösségi funkciók