3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Ünnepvárás, elismerésekkel

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.12.17. szombat
 
Utoljára módosítva: 2016-12-17 11:13
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Advent utolsó hétvégéjén emelkedett gondolatokkal és kitüntetésekkel ünnepelt Gyöngyös.

   
   

  A városi karácsonyi ünnepség a Szent Bertalan templomban az idén ötven éves Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak és pedagógusainak műsorával kezdődött.

  Az ünnepségen Hiesz György polgármester ünnepi beszédében a szerencsétlen sorsú emberek megsegítésére buzdította a gyöngyösieket. Mint mondta, örömmel tapasztalja, hogy egyre több az olyan magánszemély, szervezet vagy cég, amely nem csak saját magára, hanem másokra is odafigyel az ünnepek közeledtével. A városvezető szerint az elmúlt hetekben egymást érő jótékonysági rendezvények azt bizonyítják, hogy a városban sokan törődnek a fogyatékkal élőkkel, a mozgássérültekkel, az autistákkal vagy éppen a nyugdíjasokkal. Hiesz György arra kérte a gyöngyösieket, hogy ne csak karácsonykor, hanem az év többi napján is figyeljünk oda a környezetünkben élőkre, és segítsük a nélkülözőket akár csak egy tányér levessel.

  Városi karácsonyi ünnepség

   
  55 kép
  Dátum: 2016-12-17 11:11:00
   

  Ezután a város karácsonyfáján meggyújtották a gyertyákat, majd a program a Kékes Étteremben folytatódott, ahol a polgármester évértékelőjében arról beszélt: összességében sikeres évet zár Gyöngyös. Mint mondta, az uniós fejlesztési pályázatokhoz nagy reményeket fűztek - mintegy négymilliárd forintnyi fejlesztésre pályázott Gyöngyös -, ám még egyetlen döntés sem született. Saját erőből azonban több - persze kisebb, de fontos - fejlesztés is megvalósult.

  Szólt arról is: Gyöngyösre is nagymértékben jellemző az elvándorlás, ami már szinte minden szakterületen munkaerő-hiányt okoz. Örömének adott hangot amiatt, hogy a képviselő-testület több olyan stratégiai döntést is hozott, amelyek a város vonzerejének növelését, a fiatalok idecsábítását illetve megtartását szolgálják. Mindezek alapján úgy vélte: ha Gyöngyös \"ügyesen\" válaszol a kihívásokra, akkor nyertese lesz a következő esztendőknek.

  Az évértékelés után átadták az Év sportolója és az Év sportszakembere díjakat.

  Az idei díjazottak: Kovács Zsófia triatlonista, Gyallai Máté sífutó, a Berze Diáksport Egyesület strandlabdarúgó-csapata, Juhász Roland ökölvívó-bíró, és Knizner Róbert, aki posztumusz kapta meg a kitüntetést.

  Ugyancsak átadták a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az önkormányzat közösen alapított elismerését, a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet.

  Idén három vállalkozás kapta meg a díjat: a VAMAV Vasúti Berendezések Kft., a Mátrép-Mega Kft. és a a Gyöngyösi Állatkert Vendéglátó és Szabadidőpark Kft.


  Közösségi funkciók