3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Tovább tart a mederfelújítás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.01.06. péntek
 
Utoljára módosítva: 2017-01-06 10:36
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A vártnál hosszabb ideig tart a forgalmirend-változás az Eszperantó út „fehér ház” mögötti szakaszán, ahol az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság a patakmeder helyreállítását végzi. A munkákat a tervezettnél összetettebb, speciális eljárással végzik, így a beruházást nem sikerült befejezni a tél beállta előtt, a folytatásra pedig a hideg miatt tovább kell várni.

     

    A Gyöngyös-patak „fehér ház” mögötti mederszakaszának állapota 2015 óta szemmel láthatóan romlott, a beomlás idő kérdése volt, a következmények pedig beláthatatlanok. A patakkezelő Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság az Önkormányzattal közösen tanulmányt készíttetett a sérült mederfal és környezete állapotáról. Megállapítást nyert, hogy a patakmeder „fehér ház” mögötti, feltöltési területe jóval kisebb tömörséggel bír, mint a környezete, a környéken fakadó forrásvizek, a csapadékvíz, valamint a városi közlekedésből eredő terhelés és rezgés a talaj folyamatos mozgását eredményezi. A több tíz évig tartó folyamat az elmúlt két évben vált szemmel látható valósággá, amikor már az úttest megsüllyedését, az aszfaltburkolat repedezését, valamint a mederfal burkolatának leomlását okozta.

    A mederfal megerősítésére terv készült, melynek része az érintett területen haladó csapadékvíz-vezetékek cseréje és a közlekedési út felújítása is. A mederfelújítás beruházója az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság, a csapadékvíz-vezeték, valamint az út felújításáé az önkormányzat, a kivitelező pedig a Tengely-Közmű Kft.

    A kivitelezési munkálatok 2016. szeptember 16-án kezdődtek el bontással és a terület feltárásával. A részletes, körültekintő előkészítés és tervezés ellenére a munkaterület tényleges feltárása tette lehetővé a megerősítést eredményező legjobb, ún. injektálási technológia kiválasztását. Az újabb tervezés miatti leállást követően 2016. október 24-től folytatódtak a munkák. A tartós hideg beálltáig a mederfenékbe és mederfalba beinjektálták azt a speciális anyagot, ami megköti és megszilárdítja a lazább szerkezetű talajt, majd elhelyezésre kerültek a mederfalat rögzítő vízszintes merevítő gerendák is. Ezen a ponton az időjárás miatt fel kellett függeszteni a munkát, a folytatás, a befejezés időpontja pedig erősen időjárásfüggő.

    Az Eszperantó út tehát továbbra is le van zárva, a munkálatok befejezéséig türelmüket és megértésüket kérjük. Olyan speciális munkáról van szó, ami idő- és munkaigényes, eredménye pedig mindannyiunk biztonságát szolgálja.

    Dr. Szemes Paula
    környezetvédelmi főelőadó, Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság


    Közösségi funkciók